fbpx
spot_img

Sombor: Prijem i nagrade za najbolje đake

SOMBOR – U Skupštini grada Sombora priređen je prijem za đake generacije osnovnih i srednjih škola. Za sve njih grad je obezbedio nagrade koje treba da budu podsticaj u daljem školovanju.
Osamnaest đaka generacije iz gradskih i seoskih osnovnih škola ove godine su od grada Sombora osim plakete dobili i desetodnevno letovanje na jezeru Balaton u Mađarskoj.


Uspeh koji su pokazali tokom školovanja, izdvojio ih je od vršnjaka i biće im podsticaj u srednjoj školi. Za Osam đaka generacije srednjih škola iz budžeta grada obezbeđeno je po 10 hiljada dinara, a nagrađeni su knjigom koja je poklon Kola srpskih sestara.

Za najboljeg među najboljima Dejana Bogdanovića, maturanta Srednje tehničke škole Sombor obezbeđena je i stipendija grada.

Dejanove nagrade teško je nabrojati, ali je dovoljno pomenuti prva mesta sa republičkih takmičenja iz matematike, robotike, fizike, informatike.

„Najviše sam truda uložio u matematiku, ali mislim i sve ostalo, ali najviše me je interesovalo to su tehničke nauke, to je ipak struka. Zato sam se opredelio i za ovu školu i mislim da je to čime ću se u budućnosti baviti“, rekao je Dejan Bogdanović, đak generacije srednjih škola.

Dejan Bogdanović, upisuje Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, i već sada možemo očekivati da će svojom vrednoćom i talentom zaraditi još ovakvih priznanja.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.