fbpx
spot_img

Petica iz prijateljstva

U Podgorici je u KIC „Budo Tomović“, u sali Dodesta održana promocija zbornika „Stihom govorim 5+“ (petica iz prijateljstva), izdavača NVO „Stihom govorim“ iz Bijelog Pola.

Šesto poredu izdanje zbornika „Stihom govorim“ realiziovano je u okviru IPA projekta „Evropa za kulturu, Kultura za Evropu“ – projekta prekogranične saradnje Srbija  – Crna Gora čiji su nosioci i organizatori JU „Ratkovićeve večeri poezije“ i NVO „Stihom govorim“.

U ovom zborniku je prerdstavljeno stvaralaštvo 62 autora iz regiona. Do sada je u „Stihom govorim“ svoje radove objavilo 80 autora iz 14 zemalja. Nosioc ovog projekta je osnivač NVO „Stihom govorim“ na čelu sa Slobodanom Zoranom Obradović, koji je sa promocije bio odsutan zbog operacije srca.

Moderator večeri je bio pjesnik Labud N. Lončar, inače osnivač i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara uz pomoć Mirsade Šabotić, profesorice maternjeg jezika i književnosti iz Rožaja.

Muzička pratnja tokom čitavog trajanja programa je bio Štef Vujkić iz Podgorice.

Uz prisustvo podgoričke publike svoje stihove su govorili: Predrag Bubanja, Vesna Oborina, Slobo Vučinić, Marin Čavališ i Bajram Šabanović iz Podgorice. Amina Kuč i Mirsada Šabotić iz Rožaja. Labud N. Lončar i Mladen Babović iz Bara.

Aleksandar Obradović iz Bijelog Polja je na kraju u pozdravnom govoru zahvalio podgoričkoj publici na prisustvu a pjesnicima na saradnji i učestvovanju u zajedničkom projektu Stihom govorim, izrazio žaljenje zbog odsustva njegovog oca Slobodana Zorana Obradovića prouzrokovano  operacijom i izrazio nadu da će se nastaviti dobar odziv pjesnika regiona u projekat „Stihom govorim“ u budućnosti.

 

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.