fbpx
spot_img

Stripovanje u Budvi – Festival stripa u Budvi

Zvanični gosti i predavači festivala Stripovanje su strip autori Luka Lagator i Mirko Zulić koji će se predstaviti u Narodnoj biblioteci Budve 4.oktobra u 16 sati. Nakon toga, u 16.30h biće realizovana jednosatna radionica stripa, a potom će u 17.30h sa polaznicima radionice razgovarati pomenuti predavači. U 18.15 sati u Narodnoj biblioteci Budve biće otvorena izložba radova polaznika Škole stripa i ilustracije.

Prvi dio festivala koji se dešava u Narodnoj biblioteci Budve je namijenjen mladima koji žele da uče kako se crtaju stripovi i prave ilustracije.

Drugi dio programa festivala Stripovanje biće realizovan u bioskopu Cadmus cineplex gdje će u 20 sati biti orvorene izložbe dva predavača – Luke Lagatora i Mirka Zulića, nakon čega je, od 20 sati i 15 minuta planirana projekcija filma Bijeli očnjak.

Organizator programa i inicijator Škole stripa i crtanja je Narodna biblioteka Budve, a ovaj Festival su pomogli bioskop Cadmux cineplex,Udruženje strip autora Crne Gore i Turistička organizacija Opštine Budva.

Iz ove ustanove pozivaju sve zainteresovane ljubitelje stripa i umjetnosti da svojim prisustvom uveličaju događaj. Svi programi su besplatni.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.