fbpx
spot_img

Košarka dame: Srbija dobila rivale

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je dobila rivale na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano 2017. godine u Češkoj. Izabranice Marine Maljković igraće u okviru C grupe zajedno sa reprezentacijama Francuske, Slovenije i Grčke. Srbija nije bila miljenik sreće prilikom žreba i već u prvoj fazi takmičenja moraće da odmeri snage sa Francuskom.

U grupi A igraju Ukrajina, Češka, Mađarska i Španija, u grupi B Belorusija, Turska, Italija i Slovačka, dok će u grupi D igrati Belgija, Letonija, Rusija i Crna Gora.

Srbija brani zlatnu medalju osvojenu 2015. godine.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...