fbpx
spot_img

Srđan Đoković: To je stvar kućnog vaspitanja

FOTO: M. ILIĆ / RAS SRBIJA

Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka, objasnio je, gostujući na RTS-a, zašto je prvi reket sveta najbolji ambasador naše zemlje, ali i zbog čega na velikim takmičenjima navija za Hrvatsku.

Novak Đoković
FOTO: TANJUG/AP
Novak Đoković

– Novak je neko ko predstavlja Srbiju i Srbe onakve kakvi jesu, a ne neki genocidan narod kako neki sa Zapada pokušavaju da nas predstave – rekao je Srđan.

– To je domaće vaspitanje. Nema uspešnog društva bez uspešne porodice. Nama su urušili familiju i zato nam se mnogo toga lošeg dešava. Pa, kakav je to problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa, oni su naše komšije. To su njegovi prijatelji, ti fudbaleri „kockastih“. On je navijao za drugare. Moramo da prestanemo sa tim konfrontacijama više. Sećate se kada su pre nekoliko godina bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, on nije pomogao samo rodnoj zemlji nego i ostalim dvema. To je za njega bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. Ne možemo drugačije da se ponašamo. Kada je hteo da se ženi, došao je i rekao, „Tata, ja se ženim. Svadba će biti na Svetom Stefanu“. Kažem, „zašto, sine, Sveti Stefan? Pa, tvoj grad je Beograd, tvoja zemlja je Srbija“. On mi odgovara: „Molim?! Pa, jesi li mi ti ceo život govorio da je to jedna zemlja i jedan narod?“ Dokle više raslojavanja i problema. Ne možemo više da se oslanjamo na te političare koji huškaju narod jedne na druge. Ne, mi smo jedno i tako treba da bude i da ostane. Jedino na taj način mi možemo dalje. Mi smo mali. Imali smo sreću da živimo u velikoj, prelepoj Jugoslaviji. Bili smo priznati i poznati u čitavom svetu. Naš crveni pasoš je bio fantastično priznat svuda u svetu. To više nije slučaj, sada smo se rasparčali na nekoliko malih državica koje niko ne poznaje niti obraća pažnju na nas. Jedini način da se mi vratimo na pijedestal je da se ujedinimo. Neka se svako moli svom bogu u kući, a kad izađemo napolje hajde da se rađamo, da radimo zajedno, da napredujemo i kao narod i kao region. Jedino tako će nas uvažavati i Zapad i Istok, ceo svet – rekao je Novakov otac.

Srđan i Dijana ĐokovićFOTO: D ZIVANCEVIC / RAS SRBIJA
Srđan i Dijana Đoković

Na konkretno pitanje da li će se Novak vratiti da jednog dana živi u Srbiji otac najboljeg tenisera planete ne ostavlja dilemu.

– Naravno da hoće. Nole će užu i širu porodicu sigurno jednog dana preseliti u rodni grad, Beograd – zaključio je Srđan Đoković.

(rts.rs/blic.rs)

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.