fbpx
spot_img

Šta sve treba da sadrži kvalitetan režim nege protiv bora

Najčešće pitanje koje mi pacijenti postavljaju jeste kako da očuvaju kožu mladom i bez bora i kako najbolje da je neguju. Prevencija je uvek najbolja, s negom treba započeti na vreme, pre nego što se bore pojave, kako bi se neminovni znaci starenja što više odložili. Za optimalnu negu kože je neophodno da osim krema i seruma usvojite režim koji obuhvata i određene zdrave navike.

Pre svega vodite računa da kožu štite od sunca, jer je to osnova svakog ispravnog režima protiv starenja kože. Sem što ćete na ovaj način očuvati kožu mladom, značajno ćete smanjiti i verovatnoću da Vam se javi karcinom kože. Iz istih razloga izbegavajte i da odlazite u solarijum. Koristite visoke faktore zaštite i zimi i leti, izbegavajte da izlazite po najjačem suncu i nosite šešir i odeću koja dobro pokriva telo.

Čistite lice dva puta dnevno, ujutru i uveče, toplom (nikako vrućom) vodom i blagim sredstvima za čišćenje, izbegavajte upotrebu sapuna. Ne trljajte lice ni tokom pranja ni tokom sušenja.

Svakodnevno hidrirajte kožu, jer sa godinama se ona suši i stvaraju se tanke linije i bore. Hidratantim kremama ćete očuvati prirodnu vlažnost kože, dajući joj mladalački i svež izgled. Vodite računa da ne koristite jednu kremu za sve, već koristite odgovarajuće proizvode za lice, telo i usne.

Hranite se zdravo, jedite dosta voća i povrća, unosite u organizam nemasne proteine i dobre masti (maslinovo ulje, riba i td). Smanjite ili prekinite pušenje, jer sem uobičajenog opšteg nezdravog efekta, pušenje je direktno odgovorno za bore oko usta (čak ih i zovemo pušačke bore). Osim bora, usled pušenja se javlja i gubitak elastičnosti i sjaja, pa koža izgleda suvo i umorno, tanka je i opuštena.

Vodite računa i da spavate dovoljno, jer je san neophodan za dobar izgled kože, budući da organizmu pruža priliku da se regeneriše nakon štete koju pretrpi tokom dana. Zato se trudite da spavate bar sedam sati dnevno.

Birajte pažljivo sve kozmetičke proizvode, pogotovu one koje koristite svakodnevno – preparate za zaštitu od sunca i hidriranje kože. Dajte im priliku nekoliko nedelja da deluju, pa procenite da li Vam je potrebna dodatna nega. Ukoliko jeste, odlučite šta je ono što Vam najviše smeta i uzmite preparate namenjene tom problemu. Upotrebom više antiaging preparata istovremeno može doći do iritacije kože, tako da se na kraju dobije potpuno suprotan efekat. Kada birate proizvode, vodite računa da su namenjeni Vašem tipu kože, da su hipoalergeni i da ne zapušavaju pore.

Takođe, vodite računa o tome da ni jedan preparat ne može izbrisati sve znake starenja, tako da treba da imate realistična očekivanja. Proizvodi koje koristite, ma koliko kvalitetni bili, nikad ne mogu imati rezultate kao estetske medicinske procedure (poput dermapenaPRP-a, botoksafilera itd), tako da je najbolje da o Vašim pojedinačnim potrebama konsultujete lekara estetske medicine, koji Vam može pomoći oko izbora prave procedure i odgovarajućih proizvoda.

Budite najbolja verzija sebe i istaknite svoju lepotu.

Srdačno Vaš,

Dr Konstantinos Bourelakis

Poliklinika Tara 70 (Antifasističke borde 2A, Novi Beograd)

Kontakt +381655913172

Instagram : dr_konstantinos

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.
WordPress PopUp Plugin