fbpx
spot_img

Super Bowl LI: Brejdi i Patriote ispisali istoriju!

Nju Ingland Patriotsi postali su novi šampioni NFLa, pošto su nakon velikog preokreta slavili protiv ekipe Atlanta Falkonsa rezultatom 34:28!

The New England Patriots are #SB51 CHAMPIONS!

Gepostet von NFL am Sonntag, 5. Februar 2017

Meč su nešto bolje otvorili igrači Falkonsa pa su trčanjem Frimena stigli i do prvog tačdauna na meču. Brajant je uspešnom realizacijom šuta prednost povećao na 7:0. Patriote nisu imale odgovor na odličnu igru tima iz Atlante i nakon tačdauna Hupera sve je vodilo ka debaklu najtrofejnijeg tima u novoj eri NFLa. Brajant je ponovo bio siguran u postizanju ekstra poena (14:0), a nedugo zatim usledio je još jedan tačdaun Alforda koji je kao i do sada bio krunisan dodatnim poenom(21:0)!

Sve što je Nju Ingland uspeo da uradi do kraja poluvremena bio je pogodak za 3 poena Gostkovskog i tim rezultatom se i otišlo na pauzu (21-3).

PHOTO: NFL
PHOTO: NFL

Na ,,halftime show-u“ nastupala je poznata pevačiva – Lejdi Gaga koja je svojim najvećim hitovima dodatno doprinela ovom velikom meču.

Uživajte:

https://www.youtube.com/watch?v=MCJGcDDNtms

I u drugom poluvremenu dobro je funkcionisao napad Falkonsa pa je nakon dobrog dodavanja do tačdauna došao i Kolmen (29:3)! Nadu za Patriote daje Vajt nakon postignutog tačdauna ali Gostkovski pogađa stativu prilikom šuta za ekstra poen pa u poslednju deonicu Brejdi i kompanija ulaze sa minusom od čak 20 poena!

PHOTO: NFL
PHOTO: NFL

Nakon odlično otvorene poslednje četvrtine Petriotsa usledio je pogodak pre svega Gostkovskog a zatim i tačdaun Amendola koji je krunisan sa dva poena Vajta! Samo pet minuta kasnije, Vajt postiže novi tačdaun a Amendola sa nova dva poena vodi meč u produžetke i piše istoriju Super Boula!

Već u trećem minutu produžetka dobijamo novog šampiona za ovu sezonu tačdaunom Vajta nakon neverovatnog trčanja!

Petriotsi su ušli u istoriju time što su postali prva ekipa koja je preokrenula meč nakon minusa od čak 25 poena! A legenda kluba, Tom Brejdi, postao je u svojoj 40. godini MVP Super Bola 51!

Igor Pavlović
Igor Pavlović
Rođen u Šapcu 2000. godine. Učenik Šabačke gimnazije. Od sedmog razreda pišem aforizme pa sam samim tim nakon objavljivanja prve zbirke aforizama 2016. godine proglašen za najmlađeg aforističara u Srbiji. Pored pisanja aforizama, pišem i pesme a takođe volim i da crtam kada se nađe slobodnog vremena. Moj životni moto glasi: "Prava svrha života jeste posvetiti ga nečemu što će nas nadživeti."