fbpx
spot_img

Svetosavska nedelja: Održan program ,,Učenici Svetom Savi u čast“

U okviru kulturno-prosvetne i duhovne manifestacije „Svetosavska nedelja” u pozorištu „Bora Stanković” održana je svečanost „Učenici Svetom Savi u čast”, na kojoj su dodeljene nagrade najboljim recitatorima i autorima likovnih i literarnih radova.

M. Spirić
Foto: M. Spirić

Nagrade je najboljim đacima i predškolcima uručila zamenica gradonačelnika Zorica Jović, poželevši im puno uspeha u daljem školovanju i životu uopšte. Obraćajući se prisutnima ona je istakla da je Grad Vranje prvi u Srbiji počeo da proslavlja Savindan organizovanjem Svetosavske nedelje.

M. Spirić
Foto: M. Spirić

,,Lokalna samouprava i ove godine pružila je maksimalnu podršku svim ustanovama kulture i školama koje su uzele učešće u organizaciji programa manifestacije. Tako će biti i ubuduće.

Grad će nastaviti da pruža maksimalnu podršku školama u realizaciji svih aktivnosti koje se odnose na đake. Ilustracije radi tokom 2022. godine iz budžeta grada Vranja za takmičenja na svim nivoima na kojima učestvuju naši đaci izdvojeno je preko 4 miliona dinara. Složićete se da nije malo, ali nama je čast i zadovoljstvo što smo taj iznos uložili u znanje i podržali vaš trud i rad, draga deco“, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović. Ona je u svoje i u ime gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića svim prosvetnim radnicima i đacima čestitala predstojeći Savindan i školsku slavu.

M. Spirić
Foto: M. Spirić

U programu su nastupili učenici Osnovne škole „Branislav Nušić“ iz Rataja, koja je bila i domaćin večerašnje svečanosti, kao i hor Medicinske škole dr ,,Izabel Emsli Haton“. Takođe, predstavljen je 51. broj školskog lista „Srećni dani”.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.