fbpx
spot_img

Tesla – nova inspiracija bliskosti Srbije i Amerike

U subotu je u njujorškom Hotelu Njujorker održana 10. Jubilarna Teslina naučna konferencija posvecena 80. godišnjici od upokojenja velikog srpskog, američkog i svetskog naučnika i pronalaza Nikole Tesle pod nazivom “U duhu Tesle”.

Konferenciji ja na poziv Tesline naučne fondacije prisustovao i njegova ekselencija opunomoćeni i izvanredni ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori profesor dr doc. Vladimir Božović.

Ambasador Bozović je pre konferencije dao izjavu u kojoj je naglasio i aktuelnost lika i dela Nikole Tesle i za resetovanje i unapređenje odnosa Republike Srbije i SAD.

Božović je bio pokrovitelj i suoganizator dolaska poznatih interpretatorki srpske narodne muzike sestara Gobović, koje su bile i ovogodišnji laureati Tesline nagrade za izvantednu pesmu o Nikoli Tesli.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.