fbpx
spot_img

Theta Healing kao put isceljenja

shutterstock_57785707

Koliko ste puta čuli da naš život određuju naše misli, da je naš život odraz onoga u šta verujemo i o čemu mislimo?

Popularna psihologija (nazovimo je tako) sve više o tome govori, i sve je veći broj onih koji o tome pričaju i sa tim saznanjem pomažu velikom broju ljudi. Sve je više i knjiga na te teme, od nekih sjajnih autora, koji su godinama izučavali kako sve to funkcioniše i rado nam prenose svoja zapažanja i iskustva. Ali ovde, ja ne polazim od toga, već idem i korak dalje, ka naučnim istraživanjima i naučnim dokazima. Vrlo često se i na svojim predavanjima pozivam na Brusa Liptona, poznatog ćelijskog biologa, koji u svojoj knjizi Biologija verovanja jako puno govori o svemu ovome, pozivajući se na pregršt eksperimenata i dokaza koje idu u prilog ovoj teoriji, da je sve u nama i našem umu. On na svom sajtu navodi čak Theta Healing kao jednu od uspešnih tehnika reprogramiranja našeg uma. On čak ukazuje i na to da našim životom ne upravljaju naši geni, već oni reaguju na našu okolinu i poziva se na čitavu granu nauke u tom pogledu (epigenetika). Jedna od meni lično najimpresivnijih stvari koje on u knjizi navodi jeste upravo podatak da našim životom vlada naša podsvest i da je to čak i do 95%, da je samo 5%, maksimum 15% svega što radimo, produkt našeg svesnog uma. A formiranje podsvesti je najvećim delom od trenutka začeća, pa sve do 6. godine života, kada je naš um pretežno u theta talasima i vrlo lako usvaja sve oko sebe! Ono što mi u toku jednog dana uradimo, sve akcije koje preuzmemo, baš sve, samo je 5-15% na svesnom nivou! Sa jedne strane zastrašujuće, zar ne? Ali ipak, sa druge strane, to nam samo pokazuje koliko je bitno raditi na našoj podsvesti i menjati naša podsvena uverenja, a upravo tu nam Theta isceljenje može pomoći, i to lagano i veoma brzo.

Theta Healing je drevna, a po meni lično veoma jaka, duboka i potpuno fascinantna tehnika, koja je iznova nastala 90-ih godina 20. veka. Žena koja je utemeljila, a i dalje je nesebično deli i širi čitavim svetom, jeste jedna čudesna, nadarena, inspirativna i intuitivna osoba ~ Vajana Stajbal (Vianna Stibal).

Tehnika je i nastala upravo kroz Vajanino lično iskustvo, u trenutku trenutnog isceljenja njene noge (imala je rak limfe koji je uništio ćelije butne kosti i doveo do skraćenja njene noge za čak 7,5 cm) i vraćanja na normalnu dužinu! Kada je njena noga isceljena, shvatila je da na isti način može pomoći i drugima, što je i činila, radeći brojne tretmane i vodeći veliki broj obuka. Theta Healing je tehnika koja i dalje raste i svakodnevno se razvija, i sadrži veliki broj seminara, koji mogu biti opšte prirode, a mogu biti i uže stručni, usmereni na određenu temu. O kom god seminaru da je reč, verujte mi, bez ikakvog preterivanja – to su seminari koji menjaju živote iz korena!

Theta Healing ( Theta isceljivanje) jeste meditativan proces, koji isceljuje na svim nivoima našeg bića (fizičkom, emocionalnom, mentalnom), kroz usredsređenu molitvu Bogu (Stvoritelju, Univerzumu, Izvoru…). Sam njen naziv potiče od grčkog i egipatskog slova theta (koje znači početak/kraj i duša) i imena moždanih talasa, u kojima se i radi tehnika – theta moždani talasi. To su talasi dubokog sna ili hipnoze, sa razlikom u svesnosti osobe (za vreme tretmana osoba je potpuno svesna svega što se dešava, sa time da su otvorena vrata ka podsvesti, odnosno sećanja koja su od značaja za konkretni problem na kome se radi, lako izviru i bivaju nam vidljiva).

Koristeći se ovim, gore navedenim – theta moždanim talasima (usporeni moždani talasi, od 4 do 7 herca), mogu se promeniti naša podsvesna verovanja, obrasci mišljenja i način na koji doživljavamo sebe i svet oko sebe…

Theta Healing tehnika zaniva se upravo na onome od čega smo i krenuli, na ubeđenju da svaka osoba poseduje određeni sistem verovanja ili programa koji joj na svakodnevnom planu određuje njen životni put. Ova verovanja (programi), bilo da se nalaze u svesnom ili nesvesnom delu, utiču na život osobe, te mogu biti dobri za tu osobu ili joj pak stvarati blokade, koje se odražavaju na sve aspekte života (zdravlje, međuljudske odnose, poslovni i profesionalni svet, materijalno stanje)…

Neki od primera tih ograničavajućih verovanja jesu: da nismo dovoljno lepi, da smo glupi, debeli, mršavi, ružni, nesposobni, slabi, bespomoćni, da smo žrtve, da je novac prljav, da samo pokvareni ljudi imaju puno novca, da se ne može živeti od naših snova, da uspešni brakovi ne postoje, da brak i ljubav ne idu zajedno, da su svi muškarci nasilni i preljubnici, da su sve žene usmerene na koristoljublje, itd.

Ova verovanja mogu nastati u bilo kom momentu našeg života, a mogu biti i na neki način donešena u naš život (nasleđena od naših predaka, usvojena od kolektivne svesti, ili ko u to veruje, donešena iz nekih drugih, prošlih života). Koji god da je njihov put usvajanja, za njih se vezuju određene traume, koje su zapravo i uzrok njihovog nastanka. Jednom kada ih prihvatimo kao istinite, ona nam određuju dalji tok našeg života.

Lepota Theta Healinga ogleda se upravo u njenoj dubini (traga se do najdubljeg ograničavajućeg verovanja, na kome počivaju sva ostala), jačini (otpuštaju se nagomilana traumatična iskustva koja nam više ne služe) i mogućnosti trenutnih promena i isceljenja (u theta talasima je moguće trenutno se  isceliti, a takođe, s obzirom da se radi kroz energiju stvaranja, Božansku energiju, probijaju se granice prostora i vremena, tj. sve je moguće upravo u ovom trenutku).

Theta Healing tehnika nam može pomoći da otklonimo emotivne blokade, traume i strahove, čisti našu auru, otpušta nagomilani bes, ljutnju, osećaj krivice, zameranja i stres, čisti od toksina i štetnog zračenja, isceljuje…

„Znate ono kada je svuda haos, a vi uzmete da sređujete stvari, i neko vam sve to lepo poslaže po fiokama i policama, e to je Theta Healing…“ – ovo je jedno od najjednostavnijih, a opet najslikovitijih objašnjenja Theta isceljivanja koje sam skoro čula od jedne moje divne klijentice, i na tome joj hvala. Ovo je savršen opis Theta isceljivanja, ako mene pitate, jer nam Theta isceljivanje zaista vraća red u haotični roj misli i jasno vodi do početka i uzroka problema, čime se i naš logični um zadovoljava, jer svima nama treba i objašnjenje, kako, zašto i gde je nešto nastalo, zar ne?

Tretman se može raditi lično, putem skype-a, ili telefona, u trajanju od 1h. Efekti tretman su isti za koji god način da se odlučite. Za to vreme, dok tretman traje, praktičar vodi klijenta u stanje theta talasa, gde pronalazi “ključni” program (na kome se temelji određeno verovanje koje se manifestuje kroz konkretni problem ili bolest u životu klijenta) i svedoči njegovom trenutnom menjanju i isceljenju…

Senzacije tokom tretmana i nakon njega su različite. Neke od njih jesu: pražnjenje nagomilanih negativnih emocija, u vidu plakanja i osećaj mira, spokojstva, blaženstva, ispunjenosti energijom nakon tretmana. Ono što je zajedničko kod svake osobe jeste osećaj rasterećenja i dobijanje šire slike i perspektive svega što se u njenom životu dogodilo. Život dobija novi, jasniji smisao, a traumatična sećanja postaju daleka, kao da su deo nekog prošlog života ili samo nekog filma.

Theta Healing nam daje priliku da promenimo sebe, svoje programe i svoje emocije, da se oslobodimo strahova i trauma, nakon čega možemo doći do nekih daljih, širih promena, u bilo kojoj sferi našeg života.

Theta Healing je tehnika koja je do sada promenila milione života, a među njima i moj. Nadam se da sam ovim putem uspela da Vam je približim. I ukoliko jesam, dobro mi došli na put promena i isceljenja sopstvenog života putem Theta Healing-a…

Martina Janjić
Martina Janjićhttp://www.reikithetahealing.com/
Rođena 1986. u Kruševcu, živi u Beogradu. Završila je Defektološki fakultet, a nakon toga i specijalističke studije na Kriminalističko-policijskoj akademiji. Prošla je i instruktažu Autonomnog ženskog centra za volonterski rad na SOS telefonu za žene sa traumom muškog nasilja. Majstor/Učitelj Usui Shiki Ryoho Reiki sistema, Kundalini Reikija i Originalnog Reikija, i sertifikovani Theta Healing praktičar. Predsednica je i osnivač „Reiki i Theta Healing Centra Beli Ždral“. Obožava životinje, i sama ima jednu koja je ravnopravni član njene porodice (pas koji misli da je čovek - Pako), i kako je protiv svakog vida nasilja – veganka je.