21. Januara 2020. | 01:59
Početna / Magazin / Tomislav Mačković: Laž

Tomislav Mačković: Laž

U vreme kada smo okruženi razno raznim marifetlucima, izuzetno je teško ostati čovek čistoga obraza. Jedna od najgorih stvari je LAŽ.

Veoma veliki broj ljudi da bi zaštitili svoje neke interese, naprosto lažu da bi izbegli odgovornoost. Lažovima je laž ustvari odbrambeni sistem od samo njima znanih neprijatelja. Njima je ustvari neprijatelj sve što je lepo, jer oni lažu da bi ili opravdali neke svoje postupke ili da bi usled svoje slabosti nekoga napali i tako sebi napravili odbrambeni sistem.

Sistem koji im uopšte nije potreban.

Ljudima koji lažu nije potrebna zaštita ni od čega njima je potrebna stručna pomoć, psihologa pa čak i psihijatara.

Lagati a ne trepnuti nikako ne znači da osoba koja laže nije razotkrivena.

Govor tela je sasvim jasan poikazatelj osobe koja laže i ti znaci su tako očigledni, da prosto takvim osobama ne vredi da lažu jer čim zauste da nešto kažu zna se da će da slažu.

Da bi sa takvim ljudima izišli na kraj ukoliko je neminovnost ta koja nas tera u koštac sa njima, tada je istima neophodno predočiti argumente.

Argumenti leže u svemu onome šta su isti govorili samo ih treba pažljivo saslušati i navesti ih da skrenu pogled ili progutaju svoju pljuvačku –to je jasan znak da su i sami shvatli da lažu.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Tomislav Mačković

Tomislav Mačković
Rođen u Subotici 1976. godine. Oženjen i otac dvoje dece. Po činu vatrogasni oficir, nosilac ordena "ZLATNI KRST ZA POSEBNE ZASLUGE". Hobi mu je ekologija i pisanje kratkih priča i novela. Piše na ikavici tekstove i pripovetke. Piše za Subotičke novine, najstariji list u Subotici (120 godina), Rič matice pri Bunjevačkoj nacionalnoj manjini i za "Hrvatske novine" pri Hrvatskoj nacionalnoj manjini.