fbpx

Tri nastavnice iz Srbije Microsoft eksperti

Tri nastavnice iz Srbije svrstane su među globalne Microsoft inovativne edukatore u 2015. godini, za upotrebu tehnologije za povećanje produktivnosti i transformaciju obrazovanja.

Darina Poljak iz Osnovne škole “Mlada pokolenja” u Kovačici, Katarina Aleksić iz Osnovne škole “Branislav Nušić” u Beogradu i Ana Živković iz Osnovne škole “Čegar” u Nišu izabrane su za inovativne edukatore među više stotina nastavnika iz stotinak zemalja celog sveta.

Microsoft svake godine bira eksperte koji postaju deo ekskluzivne globalne zajednice, a ove godine kompanija je odabrala više od 800 lidera na polju inovativnog učenja, koji poseduju tehnologiju i streme povećanju svojih dometa u nastavi.

Potpredsednik ogranka Svetsko obrazovanje u kompaniji Microsoft Entoni Salsito rekao je da su edukatori primer kako pojedinci upotrebljavaju tehnologiju za povećanje produktivnosti svojih đaka i razvoj veština neophodnih na radnom mestu.

Njihov zadatak je i da pomognu drugim nastavnicima, obučavajući ih u edukativnim tehnologijama, kao i proizvodima i alatima kompanije Microsoft.

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.