19. Januara 2020. | 16:39
Početna / Drugo / U Bileći akcija “Dan bez automobila”

U Bileći akcija “Dan bez automobila”

U Bileći je danas u organizaciji Auto-moto društva RS, u saradnji sa policijskom stanicom i Osnovnom školom”Petar drugi Petrović Njegoš” održana akcija “Dan bez automobila”.Sobraćaj na glavnoj ulici bio je zaustavljen dva sata.Mališani su kredama iscrtavali ulicu, a osnovci su se takmičili u vožnji bicikla, rolera, ali održan je i kviz znanja, gdje su pokazali zavidno znanje o saobraćaju.

Najboljima su uručene prikladne nagrade u vidu knjiga, pribora i paketića, a sponzor je bila kompanija “Swislion-Takovo”.Nagrade us uručili sekretar AMD BILEĆA, Vera Aleksić, i predsednik skupštine AMD, Mirko Papić.

“Dan bez automobila” održan je u sklopu EVROPSKE SEDMICE MOBILNOSTI, a organizatori su istakli, da se nadaju da će ova akcija biti ordržana i narednih godina.
Učenike je spremala profesorica tehničkog obrazovanja, Maja Ćorović.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Dajana Aleksić

Dajana Aleksić
Student Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Autor zbirke poezije "Zvona ćutnje". Dobitnik mnogih nagrada i priznanja za poeziju i prozu u regionu. Kolumnista i saradnik na više portala, kako u Srbiji, tako i u Republici Srpskoj.