fbpx
spot_img

Učenici Prve kragujevačke gimnazije sa medaljama

Učenici Prve kragujevačke gimnazije iz Kragujevca Svetislav Gajić i Filip Ćosović osvojili su bronzane medalje na VIII Juniorskoj informatičkoj balkanijadi , koja se održala u Beogradu od 23. do 28. Juna 2014.   Njih dvojica su bili članovi državnog tima . Ostali članovi tima Srbije bili su četiri učenika  beogradske Matematičke gimnazije. Osim  bronzanih medalja kragujevačkih gimnazijalaca, tim Srbije je osvojio još dve bronzane,  jednu zlatnu i srebrnu medalju. Ovogodišnji nastup Srbije na Juniorskoj informatičkoj balkanijadi je najuspešniji do sada.

 

Filip prvi s desna i Svetislav drugi s desna
Filip prvi s desna i Svetislav drugi s desna

 

Druga ekipa učenika Prve kragujevačke gimnazije učestvovala je u istom periodu (od 23. do 27. juna), na Drugom Kupu Matematičke gimnazije. Ovo takmičenje takođe ima međunarodni karakter.

Milomir, Mia, Marija i Bogdan
Milomir, Mia, Marija i Bogdan

Učenici raspoređeni u 21 ekipu iz 13 zemalja  su se takmičili iz matematike, fizike i programiranja. Mladi  Kragujevčani,gimnazijalci,  Mia Mijović, Marija Obrenović,Milomir Stefanović i Bogdan Raonić  okitili su se medaljama.Bogdan Raonić je osvojio srebrnu medalju iz matematike, bronzane iz fizike i programiranja, Mia Mijović je osvojila zlatnu medalju iz fizike i bronzane iz programiranja i matematike, Milomir Stefanović i Marija Obrenović su osvojili bronzane medalje iz matematike.

Ove uspešne gimnazijalce je za takmičenje pripremala profesorka Jelena Banković-Gajić.

Tim našeg portala čestita uspešnim gimnazijalcima.

Vesna Antonijević
Vesna Antonijević
Rođena je 29.juna 1969. godine u Kragujevcu. Završila je ekonomsku školu. Zaposlena je kao administrativni radnik u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Voli ljude, druženje, muziku, dobru knjigu. Ponosna je mama tri devojčice.