fbpx
spot_img

NDF opremila vrtić Zeka u Obrenovcu

NDF-Obrenovac-Zeka-8464Povodom Međunarodnog dana deteta, koji se obeležava 20. novembra, u vrtiću Zeka, predškolcima je, nakon uručenja donacije, organizovana radionica i izrada crteža na temu dečijih prava.

Fondacija Novak Đoković donirala je kompletan didaktički materijal i deo nameštaja vrtiću Zeka u Obrenovcu, koji je pripada PU „Perka Vićentijević“. Vrednost donacije iznosi 2.206.536 dinara i ona uključuje i knjige koje je donirala izdavačka kuća JRJ, a koje su danas uručene mališanima u ovoj predškolskoj ustanovi. Povodom Međunarodnog dana deteta, koji se obeležava 20. novembra, u vrtiću Zeka, predškolcima je, nakon uručenja donacije, organizovana radionica i izrada crteža na temu dečijih prava.

Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžer Fondacije, istakla je ovom prilikom, da je veliko zadovoljstvo to što će mališani imati priliku da vreme provode uživajući u novoj opremi i knjigama, koje su pažljivo birane upravo za njih.

NDF Obrenovac Zeka-8598

U toku majskih poplava uništeno je prizemlje ovog objekta, koji inače pohađa 215 mališana. Potrudili smo se da pomognemo u opremi, koja je deci neophodna u svakodnevnim aktivnostima, a to su: nameštaj, didaktički materijal i knjige izdavačke kuće JRJ. Želeli smo i da ova naša poseta Zeki ne bude samo uručenje donacije, već jedan poseban događaj kojim ćemo obeležiti Međunarodni dan dece. Za nas je to poseban dan, jer smo u prilici da sa mališanima porazgovaramo na temu dečijih prava. Da saznamo da li znaju šta su njihova prava, kako ih vide i koje poruke za nas, odrasle, imaju oni čiji dan obeležavamo 20. novembra – rekla je Džudža Jakovljević.

Posebnu zahvalnost Fondaciji uputio je Miloš Desančić, direktor PU „Perka Vićentijević“, povodom uručenja ove značajne donacije.

children-drawing

Nakon poplava koje su zadesile Obrenovac, veoma nas je obradovala donacija Fondacije Novak Đoković. Veliko je zadovoljstvo kada vidite decu koja ponovo mogu da se igraju i na jedan kvalitetan način provedu vreme u vrtiću. Današnji dan je važan, jer zajednični kroz razgovor i interakciju možemo više da saznamo o tome da li deca u tom uzrastu poznaju svoja prava. Ova saznanja, nama kao vaspitačima pomažu da unapredimo ovu oblast i naš odnos prema njima – izjavio je Desančić.

U radionici na temu dečijih prava učestvovalo je 40 predškolaca vrtića Zeka, a svi crteži koje su mališani nacrtali biće izloženi u holu ove predškolske ustanove.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.