fbpx
spot_img

Ukosnica

Foto: Marko Marković
Foto: Marko Marković

Popravila si malo šminku i sela si mu u krilo. Gledao sam kako si to radila dok si meni sedala. Znao sam tada da si potpuno moja. Znam i sada da si potpuno njegova.

Mislio sam da ti je duša bela kao tvoja koža. Stalno sam ti govorio koliko volim njenu belinu. A ti si želela da bude lepša nego što jeste, izlagala si je zracima koji su menjali njenu boju. Bila si lepa i dok si je menjala. Bila si lepa i kada si je promenila. Svoju kožu.

Rekao sam ti da si lepa i poklonio belinu da obučeš. Da je navučeš na svoju novu kožu i da te opet vidim belu. Uzela si je i otišla. Nikada je više nisam video. Ne znam da li si je ikada obukla. A skupo sam je platio.

Ukosila si pogled, ukosnice, kada sam te pitao. Pokazala si mi svoje noge, ta dva savršenstva izvajana od morske pene. Prekrivene su bile nečim što do tada nikada na njima nisam video. Na desetine me je bolo. Bolo posred srca. Znao sam da ih spremaš za drugog. Bodlje ježa iz njih su kuljale. Ahil sam bio, u tom trenutku, od glave do pete. Crna koplja su poletela ka meni.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.