fbpx
spot_img

Ruma: Pravo na novčanu pomoć imaće taksi prevoznici, kao i rođendaonice i igraonice

Od 1. marta 2022. proširena je lista delatnosti koje mogu dobiti opštinsku novčanu pomoć namenjenu privrednim subjektima sa sedištem registrovanim na teritoriji opštine Ruma. Pravo na novčanu pomoć imaće i taksi prevoznici, kao i rođendaonice i igraonice.

Zbog pandemije korona virusa dečije igraonice bile su zatvorene više od godinu dana. Kako ističu zaposleni u dečijim igraonicama pandemija korone je veoma nepovoljno uticala na posetu igraonicama, pa su individualne posete kao i proslave rođendana znatno opale u odnosu na period pre korone.

Foto: Pokrajinska vlada

Zaposleni u dečijim igraonicama poručuju da je i dalje veliki izazov raditi i organizovati rođendane kao da i dalje postoje određene propisane mere kojih se moraju pridržavati. Predstavnici lokalne samoprave Opštine Ruma su upravo zbog teške situacije u kojma se nalaze dečije igraonice i rođendaonice , proširila listu delatnosti koje mogu dobiti pomoć.

Za finansiranje ove mere bespovratne jednokratne novčane pomoći obezbeđena su sredstava u ukupnom iznosu od 20.000.000 dinara. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava a najkasnije do 31.03.2022. godine, a novčane pomoći se kreću u rasponu od 50.000 do 300.000 po privrednom subjektu.

Izvor: rtv.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.