18. Januara 2020. | 15:42
Početna / Atelje / Umetnica Suzana Gorjanac: Tkanjem spajam tradiciju, misli, osećanja!

Umetnica Suzana Gorjanac: Tkanjem spajam tradiciju, misli, osećanja!

Renomiranja i istaknuta u svojoj profesiji, inače pravnica koja je sebe pronašla u očuvanju kulture i tradicije Srbije kroz izradu kreacija, tkanjem i uspešnim predstavljanjem, Suzana Mladenović Gorjanac sve više osvaja srca publike na lokalnim, gradskim i državnim manifestacijama. Ona se bori da sačuva stari srpski zanat, tradicionalne vrednosti i lepotu ručnog rada prezentujući narodu kroz garderobu sve ono što im nije dostupno u savremenim tržnim centrima i šoping molovima. 
Kolekcija koju je nedavno predstavila svakako je osvojila srca prisutnih na svim izložbama, zajedničkim i samostalnim revijama koje su bile medijski dobro ispraćene. Jedinstvena po svom ponašanju, vaspitana u kući u kojoj se negovala kultura a obrazovana na pravnom fakultetu, rešila je i u predstojećoj sezoni da iznese komade garderobe kroz aktuelne pončoe, ogrtače, šalove i sve ono što krasi izgled jedne žene. Činjenica je da se devojke, žene sve više vraćaju onoj pravoj, kvalitetnoj i dugotrajnoj garderobi, što se može primetiti na svim manifestacijama koje promovišu kulturne vrednosti države Srbije i Balkana.
,, Oduvek sam osećala potrebu da svoje umeće i talenat predstavim širokim narodnim masama. Počela sam da stvaram iz hobija. Rešila sam da se tome posvetim i trajno time bavim. Smatram da nisam pogrešila, jer svaki osmeh nakon kupljenog komada garderobe na mom štandu ili u prodavnici, daje mi podstrek da i dalje radim ono što najbolje znam. Preplitanjem niti osnove, primenjujući motive prirode, osećanja, lepote, svakom predmetu dam trag. Potrebu za očuvanjem tradicionalnih vrednosti sam osetila kada sam se najmanje nadala. Ovaj zanat spaja naše misli, snove, osećanja, lepotu života i ostavlja trag za sva vremena i sve buduće generacije” izjavila je Suzana u svojoj kragujevačkoj radionici.
Suzana Gorjanac je izlagala na Međunarodnom Sajmu turizma u Kragujevcu, u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja u Kragujevcu, na beogradskim sajmovima, na izložbama u Skadarliji, na manifestacijama tradicije u drugim državama. Takođe izdvaja učešće na reviji mode i stila u hotelu ,,Turist”.  Više puta je učestvovala u programu na festivalima u Italiji. Dobitnica je i mnogih prestižnih i značajnih priznanja od kojih izdvaja: Titulu ,, Dama godine – Region”, ,, SLOVO LJUBVE” ,, Slovenska nit”, ,, Darodarje” ,, Majstorsko pismo” , ,,Prvi  Oskar Srbije” , nagradu na dva zlatna nivoa na manifestaciji 48. MIRK. 
Novinar Marko Spirić

PRIJATELJI PORTALA POKAZIVAČ

Frizersko kozmetički salon 

“SILUETTE”, ul. Lenjinova 19. – Vranje

telefon 069/12-47-958

KIROPRATKIČAR IVICA CVETKOVIĆ 
ulica Čestelinska broj 22, Vranje 17501 (kod gradskog parka)
Zakazivanje na broj: 060/74-13-699

 

Veterinarska ambulanta “VRH” – Vranje, Cara Dušana 35 (kod gornje pijace)

Dr Radmilo Rale Dončić  064/176-43-39 i 062/628-889

Dr Ivica Raci Trajković 064/196-94-96  i 063/80-41-588

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Marko Spirić

Marko Spirić
Rođen 1986. godine. Živi i radi u Vranju. Radijski voditelj, novinar i estradni menadžer. Saradnik portala „Svet plus“ i „Pokazivač“. „Niko ne moze biti nista drugo niti moze dostici nesto drugo,ako najpre ne bude ono sto jeste...Vrlo je važno voleti druge, ali je jednako tako važno pomoći i drugima da nas vole!”