fbpx
spot_img

Umetnički horizont raspisuje konkurs za pesnike

– OSVOJI ŠTAMPANJE KNJIGE 4 – 

 

PRVA NAGRADA – besplatno štampanje knjige, tiraž 100,  tvrd povez 

DRUGA NAGRADA – besplatno štampanje knjige, tiraž 100,  mek povez 

  1. Besplatno štampanje dve pobedničke knjige
  2. Dodela povelje Lirska kruna
  3. Dodela gravirane ploče s imenom pobednika 4. Zbornik za sve odabrane učesnike

– Poštovani, raspisan jer konkurs za pesnike iz Srbije i  dijaspore, koji će trajati od 07. 09. 2020. do 15. 10. 2020.  

– Prvonagrađeni pesnik će dobiti besplatno štampanje knjige,  tiraž 100, tvrd povez. Recenziju, lekturu, korekturu, prelom  teksta, dizajn, štampanje, CIP broj… Drugonagrađeni pesnik  će takođe dobiti kompletnu pripremu i štampanje knjige, u  mekom povezu. 

– Na konkurs poslati do deset pesama, ime, prezime i broj  telefona na mejl: umetnickihorizont@gmail.com   

– Dužina pesme i tematika nisu ograničeni. Od pristiglih i  odabranih radova biće štampan zbornik za pesnike učesnike.   

– Pobedničke knjige će se štampati u A5 formatu, tvrd povez, i  za drugonagrađenog mek povez. Pesnici koji pobede na  konkursu, pravo da odštampaju knjige mogu iskoristiti odmah  ili u roku od godinu dana, u zavisnosti kada sam pesnik želi da  objavi knjigu, a izdavač je na raspolaganju.

– Uplata za učešće na konkursu iznosi 1000 dinara. Samo  pesnici koji budu ušli u razmatranje za nagradu uplaćuju  novac. Oni će biti naknadno obavešteni mejlom. 

Informacije: umetnickihorizont@gmail.com 

* Na prvom konkursu nagradu je osvojio Goran Laz, Niš * Na drugom konkursu nagradu je osvojio Miroslav Jozić, S.  Palanka 

* Na trećem konkursu nagradu je osvojio Vladimir Šibalić, Vrnjačka Banja 

NAPOMENA 

– Lirska kruna 3 je odštampana 

– Riznica srpskih pesnika je u pripremi

Mićković Saša
Mićković Sašahttp://sasamickovicpoezija.weebly.com/
Saša Mićković je pesnik, objavio je sledeće knjige: Jastreb u oluji, Božanska Srbija, Račanski svitak, Duhovna zarenja, Špil soneta, Uspavanka za dušu. Pesme objavljuje u časopisima: Književne novine, Trag, Prolom, Svitak, Brankovina, Bdenje, Diogen, Književne vertikale, Književni pregled, Sizif, Zvezdani kolodvor, Koreni - list Srba iz rasejanja, Ljudi govore (Toronto), Bosanska vila, Srpska vila, Majdan, Naslijeđe, Sretanja, Slovoslovlje, Voštanice, Jesenjin, Riječ, Jež, Etna, Nosorog, Šipak, Avlija magazin, uvršten je u leksikon Srpski pisci u rasejanju 1914-2014 i dr. Član je Književnog kluba "Branko Ćopić" iz Beograda. Dobitnik je nagrada: Pesnička hrisovulja, Srpske duhovne akademije (2016) i Godišnja nagrada opštine Rača (2016).