fbpx
spot_img

Urednica „Nevena“ u Tuzli

Tokom jula Školu srpskog jezika u Tuzli posjetila je urednica Lista za decu „Neven“  Jelena Dopuđ i uručila, uz „Neven“, i poklon Dečijih novina iz Gornjeg Milanovca, „Malog zeku“ i „Bubamaru“. Posjeta je realizovana kao nastavak saradnje sa Školom „Jutra plavog sljeza“ u okviru Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ u Tuzli.

Povodom 140 godina „Nevena“ organitovana je ove godine izložba ilustracija, naslovnica i tekstova ovog dječjeg lista.

Prošle godine u prostorijama SPKD „Prosvjeta“ u Tuzli stihovima, novinskim člancima i ilustracijama predstavljena je „Ilustrovana biografija Čika Jove Zmaja“ autorice Jelene Dopuđ iz Novog Sada. Biografija omiljenog dječjeg pjesnika ponovo je štampana u junu ove godine u izdanju Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Saradnja se na obostranu radost nastavlja, a ovom prilikom u prijatnom razgovoru sa predsjednicom SPKD „Prosvjeta“ u Tuzli Mirjanom Lazarević dogovorene su nove zajedničke aktivnosti.

SPKD "Prosvjeta" Tuzla
SPKD "Prosvjeta" Tuzla
Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ u Tuzli je osnovano 6. juna 1904. godine sa ciljem očuvanja srpske kulture i identiteta, razvija prosvjetne, kulturne, sportske i druge aktivnosti s drugim narodima u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovim društvima.