fbpx
spot_img

Uručene stipendije „Dositeja“ najboljim studentima na svečanosti u Novom Sadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je, na svečanosti u Novom Sadu, stipendije „Dositeja“ najboljim studentima novosadskog i beogradskog univerziteta.

Stipendija „Dositeja“ za više od 3.000 đaka i studenata

Stipendija „Dositeja“, koju dodeljuje Fond za mlade talente, namenjena je talentovanim i najuspešnijim učenicima i studentima u Srbiji i inostranstvu.

Ovom stipendijom godišnje se nagrađuje više od 3.000 đaka i studenata i namenjena je različitim uzrastima i stepenima obrazovanja – najboljim studentima završnih godina osnovnih i master akademskih studija, najboljim studentima studija drugog i trećeg stepena u inostranstvu, učenicima srednjih škola za uspehe na takmičenjima.

Uručene stipendije
Uručene stipendije „Dositeja“ najboljim studentima, Predsednik: Na vas država i društvo moraju da računaju

Na sednici Fonda za mlade talente početkom prošlog meseca usvojena je lista 1.540 dobitnika stipendije po konkursu za stipendiranje do 1.050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija u Srbiji, za školsku 2021/22. godinu.

Od 2.131 kandidata koji su se prijavili, 1.050 studenata dobilo je stipendiju za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 490 studenata za završnu godinu master akademskih studija.

Na inicijativu ministra i predsednika Fonda za mlade talente Vanje Udovičića stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine, a iznos stipendije povećan je sa 30.000 na 32.000 dinara.

Krajem juna, ministar je dodelio stipendije za najbolje studente Univerziteta u Nišu, a zatim i Univerziteta u Kragujevcu.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.