fbpx
spot_img

Patrijarh Porfirije čestitao Đokoviću na uspehu u Australiji

Patrijarh srpski Porfirije uputio je čestitku Novaku Đokoviću povodom osvajanja titule na Australijan openu. Đoković je u devetom finalu u Melburnu osvojio devetu titulu, pošto je u finalu savladao Danila Medvedeva.

Foto: novakdjokovic.com

„Čestitam našem Novaku Đokoviću njegovu veliku pobedu na australijskom turniru, ali i, još više, njegov novi podvig. To što on čini jeste vrhunski sport, ali i nešto mnogo više od toga. Nešto što diže moral i puni srca ponosom svih nas koji sa njim učestvujemo u zajedničkim borbama sa malodušnošću, učeći da istrpimo bolove i prevaziđemo sva fizička ograničenja, baš kao i on. U tome je i sama svrha onoga što već godinama dobijamo od nesalomljivog, kao stena čvrstog, Novaka“, navodi se u čestitki.

Foto: novakdjokovic.com

Patrijarh je zahvalio Novaku na tome što je pokazao srpski karakter u najlepšem svetlu.

Foto: novakdjokovic.com

„I ponovo se to pokazalo i na dalekom jugu planete, u Melburnu, po deveti put. Tamo daleko od nas – gledano fizički, ali, i pred nama, kao još jedno od poprišta na kojima se pokazuje srpski karakter u najlepšem svetlu. Hvala Novaku na tome i na svemu što će nam još prikazivati i prinositi. Čestitke od srca, uz naše molitve za Novaka i čitavu njegovu porodicu“, poručio je patrijarh Porfirije.

Foto: novakdjokovic.com
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.