fbpx

Vaterpolo: Pobeda na startu

Vaterpolo reprezentacija Srbije u prvom kolu završnog turnira Svetske lige pobedila je ekipu Brazila, rezultatom 14 : 10 .  Filipović , Pijetlović  i Aleksić sa po tri gola bili su najbolji u našoj reprezentaciji .

U drugom kolu protivnik izabranicima Dejana Savića je reprezentacija Kine. Taj meč je na programu u sredu od 13 h . Pored Kine i Brazila, u grupi sa Srbijom je još i Amerika. U grupi A igraju Grčka , Italija , Australija i Japan. Srbija brani titulu osvojenu prošle godine.

Rezultati odigranih utakmica Svetske lige (d0maćin turnira je Kina):

Srbija – Brazil 14:10

Grčka – Japan 15 : 7

Australija – Italija 7:14

SAD – Kina 

Foto: commons.wikimedia.org
Foto: commons.wikimedia.org

Prethodni tekstFotografija dana
Sledeći tekstKariktura dana
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...