fbpx
spot_img

Vaterpolo: Srbija napada novu titulu

Vaterpolo reprezentacija Srbije saznala je imena svojih rivala u Svetskoj ligi, u kojoj će braniti titulu osvojenu prošle godine. Izabranici Dejana Savića igraće u A grupi sa selekcijama Rumunije, Nemačke i Slovačke.

Prvi meč Srbija će odigrati u gostima protiv Rumunije 15. novembra, zatim će gostovati u Nemačkoj 6. decembra, dok će 10. januara putovati u Slovačku. Priliku da igraju pred domaćom publikom, Srbija će imati tek 14. februara kada će gostovati Rumunija. Nemačka dolazi u Srbiju 15. marta, a u poslednjem kolu 11. aprila Srbija će odmeriti snage sa Slovačkom.

Imajući u vidi kvalitet i sastav grupe Srbija ima otvoren put ka završnom turniru, gde će sigurno napasti petu uzastopnu titulu.

Foto: commons.wikimedia.org
Foto: commons.wikimedia.org

A GRUPA:

Srbija, Nemačka, Slovačka i Rumunija.

B GRUPA:

Holandija, Hrvatska, Francuska i Grčka.

C GRUPA:

Gruzija, Italija, Turska i Rusija.

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...