fbpx
spot_img

Vaterpolo: Srbija u polufinalu

Najbolji vaterpolisti Srbije su se plasirali u polufinale prvenstva Evrope, koje se održava u Beogradu. Srbija je nakon nešto lošijeg starta, zaigrala mnogo bolje protiv Russije i na kraju slavila ubedljivu i visoku pobedu od 15:5. Rusi su bili ravnopravan protivnik do rezultata 4:3 , kada je Srbija upalila mašinu i Rusi do kraja meča nisu imali rešenja za razigranu Srbiju. Redom su pogađali Mandić, Prlaainović, Filipović, Nikić, Mitrović….
Na kraju Srbija je bila i više nego ubedljiva rezultatom 15:5. Protivnik Srbije u polufinaluu će biti reprezentacija Grčke, taj meč je na programu u sredu uveče.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...