fbpx
spot_img

Veliki jubilej u Velikom Popoviću – Otvoren jubilarni 50. vrtić!

Novak Đoković Fondacija zlatnim slovima nastavlja da piše svoju priču pomoći vrtićima i deci širom Srbije; u Velikom Popoviću nadomak Despotovca otvoren je novi objekat sa idealnim uslovima za rast i razvoj najmlađih.

Ono što je najavljeno na Svetskoj izložbi u Dubaiju, danas se i ostvarilo: u selu Veliki Popović, u opštini Despotovac, Novak Đokovic Fondacija je rekonstruisala, adaptirala i opremila jubilarni 50. vrtić od svog osnivanja. Renovirani objekat „Leptirić“, pri Predškolskoj ustanovi „Rada Miljković“, prostire se na površini od 118 m2 i moći će da primi 50 novih predškolaca. Ukupna vrednost projekta iznosi 9.550.000 dinara, od čega je Fondacija, zajedno sa partnerima, uložila 6.500.000. Ovo je ujedno i prvi projekat koji je Fondacija realizovala na teritoriji opštine Despotovac. Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su nacionalna direktorka Fondacije Maja Kremić, direktorka predškolske ustanove Verica Stojković, predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić i zamenik predsednika opštine Despotovac Nenad Jovanović, kao i partneri na projektu.

Glavni partner na ovom projektu je kompanija Dunav osiguranje, koja je još jedanput potvrdila da je jedna od društveno najangažovanijih kompanija u zemlji. Podršku su pružile i druge društveno odgovorne kompanije – dm drogerie markt Srbija, Baumit Srbija, Aksa, Tarkett i ITRO-COOP.

Maja Kremić i dečica crtaju; glavna tema druženja bio je 50. vrtić otvoren od strane NDF.

„Povod za naše današnje okupljanje ne može biti lepši od ovoga. Novak Đoković Fondacija po prvi put realizuje jedan projekat u opštini Despotovac, koji je ujedno i 50. vrtić koji je naša organizacija za 15 godina postojanja rekonstruisala, adaptirala i opremila. Izuzetno nam je drago da, u godini kada proslavljamo velike jubileje, upravo vrtić u Velikom Popoviću bude prvi koji smo otvorili. Mene je oduševila anegdota od pre par godina kada su vaspitači, roditelja i deca, obučeni u kostime štrumfova, udružili snage i zajedno ofarbali kompletnu ogradu vrtića koja je do tog trenutka bila išarana grafitima. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati prilike da slušamo ovako kreativne i inspirativne priče i da ćemo se uskoro ponovi videti nekim jednako lepim povodom,“ poručila je Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

Tradicionalna odeća i tradicionalna igra – školice.

„U ime opštine Despotovac želim da se najsrdačnije zahvalim dobrim ljudima iz Novak Đoković Fondacije, najpre što su od velikog broja dečjih ustanova u Srbiji, kojima je takođe neophodna pomoć, odabrali baš vrtić u Velikom Popoviću i opštinu Despotovac. Naporima Fondacije i opstine, Veliki Popović od danas ima izuzetne uslove za prihvat dece predškolskog uzrasta, kakve imaju i deca u zemljama Zapadne Evrope, u kojima radi veliki broj građana ovoga kraja. Verujem da će, pored brojnih podsticaja od strane opštine Despotovac, ovo takođe biti jedan od značajnijih koji će u narednom periodu doprineti većem broju dece u porodičnim i školskim dvorištima na radost svih nas,“ izjavio je Nenad Jovanović, zamenik predsednika opštine Despotovac.

Projekat otvaranja vrtića u Velikom Popoviću je podržan od strane društveno odgovornih kompanija: Dunav osiguranje, dm drogerie markt Srbija, Baumit Srbija, Aksa, Tarkett i ITRO-COOP.

Pored gospodina Jovanovića, domaćin na ovom događaju bila je i Verica Stojković, direktorka predškolske ustanove.

„Želimo da uputimo zahvalnost Novak Đoković Fondaciji za nesebično darivanje novog prostora u vrtiću u kome će boraviti deca predškolskog uzrasta iz Velikog Popovića. Kroz ovaj projekat omogućili ste deci da njihovo detinjstvo bude ispunjeno druženjem, igrom i učenjem sa svojim vršnjacima. Zahvaljujući realizaciji projekta Fondacije, ostvarićemo cilj da svako dete razvija svoje potencijale. Kroz timski rad sa lokalnom samoupravom, obezbeđeni su nam uslovi za uključivanje svakog deteta u predškolsko obrazovanje bez pravljenja razlike prema zdravstvenom stanju, rodnom identitetu, invaliditetu, etničkom poreklu i nacionalnoj pripadnosti,“ zaključila je Verica Stojković, domaćin otvaranja i direktorka predškolske ustanove “Rada Miljković”.


Otvaranjem 50. vrtića „Leptirić“, Novak Đoković Fondacija se dodatno približila još jednom zlatnom jubileju – 50.000 pomognute dece za 15 godina rada. 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.