fbpx
spot_img

Venčanje princa Đorđa Karađorđevića i princeze Felon

Crkveni obred na Oplencu i prijem na Belom dvoru

Beograd, 15. jul 2017 – Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Đorđe Karađorđević i gospođica Felon Rajman sjedinili su se u svetoj tajni braka venčanjem u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, nakon čega je upriličen prijem za zvanice na Belom dvoru. Crkveni obred činodejstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Vladika šumadijski Jovan.

Venčanju Princa Đorđa Karađorđevića, sina pokojnog Nj.K.V. Princa Tomislava i Nj.K.V. Princeze Linde, i Felon Rajman prisustvovalo je više od 300 gostiju, među kojima su domaćini Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, deca Njihovih Kraljevskih Visočanstava Nj.K.V. Princ Naslednik Petar, Princ Filip, Alison i Dejvid, Nj.K.V. Princeza Linda, Nj.K.V. Princ Mihailo i Princeza Ljubica, umetnica Danica Marinković, sestra Princeze Katarine g-đa Beti Rumeliotis, majka Princeze Felon g-đa Elizabeta Rajman, brat i sestra Princeze Felon g-din Šanan Rajman i g-đa Keri Rajman, NJ.E. g-đa Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine, g-din Vuk Jeremić, predsednik CIRSD-a, kao i brojni drugi gosti iz zemlje i inostranstva, predstavnici kraljevskih porodica, Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora i javnog života Srbije.

Na prijemu u Belom dvoru Prestolonaslednik Aleksandar poželeo je mladencima sreću u braku:

„Hvala vam što ste danas sa nama, na ovaj izuzetan dan kada slavimo brak Felon i Đorđa. Oni su se danas zavetovali da će provesti život zajedno, u ljubavi, slozi i međusobnom poštovanju. Sa velikom radošću naša porodica želi dobrodošlicu princezi Felon. Dragi mladenci, pokazujte svoju ljubav jedno drugome svakog dana. Danas smo ovde da proslavimo vaš zajednički život, koji treba da bude ispunjen srećom i ljubavlju. Felon i Đorđu želimo dobro zdravlje i sreću! Živeli mladenci!“, rekao je Prestolonaslenik Aleksandar.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, kao i mladi bračni par, zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji venčanja.

Više fotografija pogledajte OVDE.

 

Prethodni tekstVolio BIH Borislav Mitrović
Sledeći tekstMisao dana
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.