fbpx
spot_img

Viva la Musica

Foto: www.pinterest.com

Kada kažemo „muzika“, pomislimo pre svega na zabavu i zadovoljstvo. Međutim, pored zabavne funkcije daleko je značajnija njena edukativna funkcija.

Da li ste znali, da prema naučnim saznanjima strukture koje sačinjavaju muziku, slične su strukturama na osnovu kojih funkcioniše ljudski mozak? Najveću moć muzika pokazuje u svom uticaju na proces učenja, organizacionih sposobnosti, kao i na celokupni nervni sistem. Kroz nju se ogleda i naša emocionalna priroda, a poznata su i njena lekovita svojstva.  Pored razvoja intelekta i motorike, muzika podstiče druželjubivost. Dovoljno razloga da se prisetimo  reči poznatog kompozitora Ludviga Van Betovena: „Muzika je otkriće od sve mudrosti i filozofije“.

Mila Đačić
Mila Đačić
Rođena 1982, iz Beograda. Etnomuzikolog, profesor muzičke kulture, izvođač tradicionalne muzike, predsednik udruženja Serbia Global Art Team i osnivač istoimene Etno grupe, autor GroArt Festa - dečijeg umetničkog festivala, supruga i mama. Obožava sve umetničke discipline, a muzika joj je i posao i hobi.” Kada radiš ono što voliš, svaki dan je neradan dan”.