fbpx
spot_img

Vladimir Božović slobodno u Crnu Goru

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je identičnu odluku kao i Upravni sud koji je ranije poništio zabranu ulaska bivšem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću u Crnu Goru.

Iz MUP-a je “Vijestima” potvrđeno da su doneli rešenje, ali nisu naveli šta je njegov sadržaj.

Upravni sud (US) je početkom juna usvojio žalbu Božovića i poništio rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova kojim je Božoviću, 30. septembra 2022. godine zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je, kako su naveli, uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoje smetnje iz razloga nacionalne bezbednosti.

Iz US su tad saopštili da je utvrđeno da u rešenjima upravnih organa nije pojašnjeno zbog kojih razloga tužilac predstavlja smetnju po unutrašnju bezbednost, odnosno što je razlog da se tužiocu zabrani ulazak na teritoriju Crne Gore.

MUP je drugostepeni organ i on sada odluku dostavlja Upravi policije.

„Vijestima“ je potvrđeno da je Božoviću dostavljena odluka MUP-a.

Kurir.rs/Vijesti

Marko Spirić
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.