fbpx
spot_img

Vojska prima još 675 profesionalnih vojnika: Evo kako možete da se tamo zaposlite

Podnošenje prijava, uz proveru fizičke sposobnosti, biće organizovano 30. juna od 7.30 do 10 časova u kasarnama čije adrese se nalaze u konkursu.

Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, te su potencijalni kandidati svi državljani Republike Srbije koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanja ugovora do navršenih 40 godina života.

Od januara 2017. godine 739 profesionalnih vojnika već je primljeno u radni odnos u Vojsku Srbije, zahvaljujući inicijativi koju je pokrenuo ministar odbrane Zoran Đorđević uz podršku Vlade Republike Srbije.

Prijave se podnose u nekoj od Vojnih pošti širom Srbije, a uz prijavu podnosite izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, potvrdu državnog organa da vam nije ranije prestajao radni odnos, u državnom organu, zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa, uverenje Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu da je ste odslužili vojni rok sa oružjem i vozačku dozvolu.

Izvor: telegraf.rs

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.