fbpx
spot_img

Vrtić u Vranju biće jedan od najmodernijih na jugu Srbije

Zahvaljujući donaciji Fondacije „Novak Đoković“ novi vrtić u Vranju, koji je izgrađen u naselju Raška, biće jedan od najmodernije opremljenih predškolskih ustanova na jugu Srbije.

Opremanje prostora koji ima 14 radnih prostorija, dve sale, kao i veliki zatvoreni atrijum počelo je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a pre svega zahvaljujući donaciji srpskog tenisera.

Iz Gradske uprave saopštavaju da će obejekat, pored modernog nameštaja, biti opremljen i svim didaktičkim sredstvima koje predviđa boravak mališana u skladu sa projektom „Godine uzleta“ koji promoviše sadržaje interaktivnog učešća dece, koja na ovaj način imaju priliku da isprobavaju i upoznaju na novi način svet oko sebe.

U dvorištu ovog trećeg po redu vrtića u okviru Predškolske ustanove „Naše dete“ biće uređeno i dvorište sa svim spravama za fizički razvoj dece kroz igru.

Očekuje se da već na jesen novi vrtić u naselju Raška počne sa radom i primi svoje prve mališane koji će imati idealne uslove za dnevni boravak.

Izvor: danas.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.