fbpx
spot_img

Zatvaranje 23. „Dana Zagrađa“

U Zagrađu, kod Sutomora završnom večeri u kojoj je učestvovalo dvadeset pjesnika, dva guslara, pjevačko društvo „Grbalj“ iz Grblja i Teatar “303“ iz Kotora a uz prisustvo velikog broja gostiju zatvoreni su ovogodišnji, 23. po redu Dani Zagrađa. Moderator večeri bio je Ljubisav Bjerić.

Pozdravnim govorom osnivač i organizator Veselin Ćetković pozdravio je goste i učesnike programa, zahvalio se na učešću i pažnji i najavio nastavak „dana Zagrađa“ i iduće godine.

U nastavku programa pjevačko društvo „Grbalj“ iz Grblja je oduševilo goste izvođenjem narodnih pjesama a Teatar 303 iz Kotora je svojim nastupom izazvao salve smijeha kod publike.

Labud N. Lončar prenio je gostima i učesnicima večeri pozdrave Ranka Radovića koji je tog dana dobio nagradu pečat kneza Lazara i pozvao prisutne da sa večeri zatvaranja  „Dana Zagarađa“ istog pozdrave. Publika je oduševljeno primila tu vijest i to aplauzom potvrdila.Radović je inače stalni učesnik „Dana Zagrađa“.

Narodni guslari Rajko Radović, Slavko Drašković i Branko Šarančić svojim guslama su doprinijeli da i ovo veče bude u tradicionalnom etno stilu.

U nastavku večeri pjesnici  iz Podgorice, Kotora, Virpazara, Bara i Sutomora govorili su svoje stihove. Stihove su govorili: Željana Popović, Gojko Đuranović, Milosav Prelević, Branko Krković, Mišo Kuburović, Rade Petričević, Miljan Živković, Labud N. Lončar, Mladen Babović, Ilija Vuković, Milojka Jovović, Drago Matijašević,  Ljubisav Bjerić, Žarko Marović, Đurišić Svetozar, Cerović Vladimir,Maksim Filipović i Vasilije Janković.

Najmlađi učesnik je pjesnikinja  Željana Popović iz Virpazara, član međunarodnog udruženja  književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara koja je svojim stihovima oduševila publiku koja ju je nagradila burnim aplauzima.

Posle završenog programa domaćin je pozvao goste da se počaste i veče je nastavljeno do kasnih sati uz pjesmu i gusle.

 

Milenko Miško Jovanović

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.