fbpx
spot_img

Završni koncert 3. Bunt festivala „Sa ženske strane jastuka“

Muzika Momčila Bajagića u novom svetlu
Bajaga i instruktori
Ovogodišnji treći po redu B.U.N.T. festival koji se održava početkom novembra svečno će biti završen u beogradskom Zvezdara Teatru u ponedeljak 9. novembra dobrotvornim koncertom „Sa ženske strane jastuka“, na kome će neke od najistaknutijih pevačica našeg prostora predstaviti svoj doživljaj muzike Momčila Bajagića. 
 
Na koncertu „Sa ženske strane jastuka“ učestvovaće primadona Katarina Jovanović, Divna Ljubojević, Bilja Krstić, Ana Sofrenović, Lena Kovačević, grupa Luz Azul, tamburaški sastav La Banda, Iva Ikon, specijalna gošća iz Sarajeva Amira Medunjanin, dečiji hor RTS-a…
 
Velika mi je čast što su ove dame, kao značajna muzička imena, pristale da pevaju moje pesme. Naslov ‘Sa ženske strane jastuka’ je odlično smislio Peca Popović, jer se ove godine navršava tri decenije od izlaska albuma ‘Sa druge strane jastuka’. To ne znači da će se koncertu pevati pesme samo sa tog albuma. Izbor pesama je na damama koje će ih pevati, kao i na ljudima iz B.U.N.T.-a. Jedva čekam da vidim kako će to izgledati u Zvezdari!„, kaže Bajaga.
 
Festival B.U.N.T. poziva: Ukoliko se bavite muzikom, kao solistinja ili deo ženske instrumentalne ili vokalne grupe, imate svoju verziju neke od Bajaginih pesama za koju mislite da zaslužuje da se čuje – prijavite se! Poseban žiri B.U.N.T. festivala će poslušati sve ponude i izabraće „posebnu gošću“ za ovaj specijalni koncert. 
 
Rok za slanje prijava i snimaka je 15. oktobar 2015. godine do 12:00 časova preko poruka na fejsbuk strani Bajage i Instruktora: https://www.facebook.com/bajaga.official.fan.page/timeline. Alternativno preko mejla [email protected]. Izvođač mora poslati svoj demo snimak jedne Bajagine pesme koju bi izveo, kao i osnovne podatke o sebi, uz svoje jutjub, fejsbuk… linkove ako ih poseduje.
 
Dragi mladi ljudi, dobrodošli u svet muzike! Dobrodošli u svet univerzalnih vrednosti koje natkriljuju svakodnevicu. Odaberite, osmislite, preradite Bajaginu pesmu i nastupite sa njim i našim čarobnim damama na koncertu u Zvezdara teatru. Živela muzika!“,
kaže Ljubiša Jovanović, predsednik B.U.N.T.-a.
 
Sva sredstva od prodatih karata za koncert “Sa ženske strane jastuka“ biće iskorišćena za kupovinu pijanina studentu Beogradske akademije Ivanu Bašiću, dobitniku nekoliko međunarodnih nagrada koji nema svoj instument za vežbanje! 
 
Za koncert „Sa ženske strane jastuka“ ulaznica će koštati 1.000 dinara. Prodaja počinje od 10. oktobra na blagajni Zvezdara Teatra.
 
Festival B.U.N.T. će uskoro saopštiti svoj kompletan ovogodišnji program.

O festivalu B.U.N.T. 
Festival B.U.N.T. (Beogradska umetnička nova teritorija) nastao je kao podrška visokim umetničkim vrednostima, dostojnim muzičkih talenata koje Srbija ima, profesionalnim dostignućima naših umetnika i civilizacijskim vrednostima XXI veka. Muzička umetnost danas se povija pod udarima svakojakih kriza, politike, nemara i svesnog zanemarivanja onoga što je za umetnost suštinski važno. 
 
Najvažnije muzičke manifestacije su degradirane, mnoge su ostale bez finansiranja, konkursi na nivou Ministarstva, Grada i dalje su nekredibilni, i kasne po više meseci, pa se ozbiljni planovi ne mogu realizovati na vreme, a najčešće nikad…
 
BUNT želi da se suprotstavi trenutnoj klimi u kojoj su umetnici iscrpljeni neizvesnošću u pogledu angažmana i mogućnosti za umetničko delovanje, u kojoj nestaju organizatori muzičkog života, u kojoj muzička sezona glavnog grada kao da ne postoji, dok je u ostatku Srbije potpuno ugašena, u kojoj učesnici manifestacija, kulturnih događaja i edukativnih projekata gube entuzijazam, energiju, perspektivu.
 
Za BUNT muzika predstavlja diverzitet, bogatstvo različitosti formi, učesnika, ansambala, izvođača, dela i njihovih autora, kao i bogatstvo različitosti stilova, epoha, pravaca i ukusa.
 
BUNT je apolitičan, neprofitan i oslonjen isključivo na umetničke vrednosti, dobru volju pojedinaca i iskreno interesovanje publike.
 
Suština BUNT je u želji i potrebi da se pokaže da razuđena muzička slika u Srbiji i dalje postoji, i da se umetnost nikako ne može ugasiti.
 
U organizaciji B.U.N.T.- su predsednik festivala Ljubiša Jovanović, a u Uprvnom odboru su Ivana Stefanović i Peca Popović.
 
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.