fbpx
spot_img

Božićna poruka prestolonaslednika Aleksandra

Beograd, 6. januar 2021. godine – Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar uputio je čestitke svim vernicima širom sveta koji Božić slave po Julijanskom kalendaru.

“Povodom velikog praznika Hristovog rođenja, svim građanima Srbije, Republike Srpske i svim ljudima širom sveta koji slave ovaj sveti dan 7. januara, upućujem iskrene čestitke sa željom da Božić provedu u miru i ljubavi, okruženi svojim najmilijima.

Pre svega, moja porodica i ja vam želimo dobro zdravlje. Neka vaš dom i porodica budu izvor topline, spokoja i ljubavi.

Mir Božji, Hristos se rodi!”, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovaće večernjoj službi na Badnje veče u Njujorku, u grčkoj crkvi Svetog Elefterija, s obzirom da je u toku rekonstrukcija Srpske Pravoslavne crkve Svetog Save u Njujorku.

FONDACIJA PRINCEZE KATARINE OBEZBEDILA NOVO IGRALIŠTE ZA DOM ZA DECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA „DRINKA PAVLOVIĆ“ 

Beograd, 6. januar 2021 – Nj.K.V. Princeza Katarina donirala je novu opremu za dvorište Doma za decu bez roditeljskog staranja “Drinka Pavlović” u Beogradu. 

 

Neverovatno velikodušna donacija u vrednosti od 13,700 dolara, obezbeđena je preko humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, zahvaljujući Fondaciji Džona i Mildred Medić Vučenić, u znak sećanja na njihovu sestru Nanet E. Vučenić. Osim novih sprava za vežbanje i igru dece (5 različitih setova sprava za igralište), dvorište Doma opremljeno je i novim klupama, baštenskim stolovima, velikim žardinjerama sa cvećem i kosilicom za travu.

„Veoma sam srećna što će, zahvaljujući ovoj donaciji, deca dobiti uređeno igralište, u kom mogu da se zabave i uživaju u svakodnevnoj igri. Deca su naše najveće bogatstvo i veoma je važno da vodimo računa o njihovom zdravlju i pravilnom razvoju, a zahvaljujući ovoj opremi biće u prilici da se svakodnevno bave sportom i aktivno provode vreme u prirodi“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Na poziv Nj.K.V. Princeze Katarine, igralište je svečano otvorila ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević.

“Zahvaljujem svim ljudima koji su i u ovim teškim vremenima pokazali dobrotu, humanost i solidarnost. Zahvaljujući donaciji Fondacije Princeze Katarine oplemenjeno je dvorište Doma “Drinka Pavlović” koje će imati veliku ulogu u odrastanju i vaspitavanju dece”, rekla je Kisić Tepavčević, uz poruku da je “zadatak svih nas da deci pruzimo srećno detinjstvo”.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska Zoran Milačić izrazio je zahvalnost Nj.K.V. Princezi Katarini,  humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago i fondaciji Džona i Mildred Medić Vučenić za njihovu podršku.

„U ime dece, želim da se zahvalim Nj.K.V. Princezi Katarini i humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago što već godinama velikodušno pomažu deci u svim našim ustanovama. Svojim donacijama pomažu nam da realizujemo planirane aktivnosti“, rekao je Milačić i zahvalio se ministarki Tepavčević na podršci ovakvim projektima.

PREKO POTREBNA POMOĆ STIGLA U KOVID BOLNICU U KRAGUJEVCU 

Beograd, 4. januar – Donacija za Kovid bolnicu u Kragujevcu stigla je kao brzi odgovor Nj.K.V. Princeze Katarine i Fondacije Ana i Vlade Divac na hitnu molbu osoblja iz KC Kragujevac. Potrebna pomoć stigla je zahvaljujući velikodušnosti donatorke, gospođe Anke Erne.

Donacija u vrednosti od 7000 evra obuhvata veliku količinu hirurških maski za lice, zaštitne rukavice, lekove (C vitamin i probiotik) i četke i metle za održavanje higijene. Zahvaljujući neophodnim sredstvima, lekari i svi medicinski radnici moći će da nastave da pomažu pacijentima. 

„Moj suprug i ja smo izuzetno zahvalni donatorki, gospođi Anki Erne, koja je obezbedila neophodna sredstva bolnici u Kragujevcu, kao i Fondaciji Ana i Vlade Divac za pomoć u realizaciji ove značajne donacije. Veoma je važno, posebno u ovom trenutku, kada se lekari, medicinske sestre i medicinsko osoblje herojski bore protiv korona virusa, da imaju sve što im je neophodno za rad. Svakodnevno rizikuju svoje živote, da bi spasili tuđe. Moramo da im pomognemo“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.  

U ime Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Divac je izjavila: „U ovom vremenu punom izazova, sa kakvim se do sada nismo sreli, drago nam je da smo zahvaljujući našoj dugogodišnjoj donatorki iz Amerike, Anki Erne uspeli da obezbedimo ovu neophodnu pomoć. Doprinos naših ljudi iz dijaspore je nemerljiv od samog početka pandemije i zaista se zahvaljujemo svima koji nesebično pomažu da prebrodimo ovu krizu“.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.