fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: MASKA ZA MASNU KOŽU – higijenski tretman lica

https://youtu.be/1IXg_it5ZLo

Purity maska za masnu kožu je deo higijenskog tretmana lica koji je prilagođen masnoj koži.

Kod kože masnog tipa je veoma bitna hidratacija kako ne bi previše isušili kožu a time dodatno pojačali lučenje sebuma.

Higijenski tretman lica je deo lične higijene koja se podrazumeva minimalno jednom mesečno. Lice je uopšteno izloženo smogu, duvanskom dimu, sunčevim zracima, atmosferskim promenama, sitnim česticima prašine, ostacima šminke itd. Sve ovo nije na prvi pogled vidljivo, ali ostavlja dugoročne tragove na koži. Za dublji tretman čišćenja kože i skidanje šminke nije dovoljan samo tonik, vlažna maramica ili mleko za čišćenje lica.

Higijenskim tretmanom oslobodićete kožu od nečistoće, suvišnog sebuma, izumrlih ćelija, mitisera i drugih sličnih promena.

Pravilnim izborom preparata, kako za sam tok tretmana, tako i za produženu kućnu negu, kozmetičar brine o tome da koža izgleda čisto, negovano i sveže. Sa negom kože korisno je početi što ranije, jer se time usporava proces starenja.

Purity maska za masnu kožu sužava i denzifikuje pore nakon komedoekspresije. Umanjuje rad lojnih žleda koje luče sebum i time uzrokuju izgled sjajnog i masnog lica.

Svaki čovek je individua sa vlastitim nasleđenim karakteristikama, pa ćete kroz ovaj tretman saznati kakvo je stanje vaše kože i kako da se prema njoj ophodite. Ovaj tretman nije univerzalan i za svaki tip kože se pravi koktel različitih preparata i daje se preporuka za samostalno negovanje.

foto: kurir-info.rs
foto: kurir-info.rs

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.