fbpx

Zdravlje i lepota: Tri faze nanošenja tečnog pudera

1. Nanesite hidratantnu kremu na lice i sačekajte minut da je koža upije. Nakon toga, pokvasite sunđerčić, dobro ga iscedite (ako je potrebno višak vode upijte papirnom maramicom). Istisnite malu količinu tečnog pudera na dlan (u veličini zrna graška) i naneste je na ivicu sunđerčića kojim ćete, potom, prelaziti preko lica pokretima nadole (od čela prema bradi).
2. Kamuflirajte tamne podočnjake korektorom u kremi. Malom kozmetičkom četkicom nanesite tri tačke ispod donjeg kapka, od spoljašnje ivice do mesta gdje se završava podočnjak. Razmažite korektor nežno tapkajući četkicom ili prstom. Za pokrivanje fleka i akni upotrebite gušći korektor za lice, i nanesite ga direktno na vrh akne ili fleke malom četkicom zaobljenog vrha.
3. Preko korektora nanesite puder u prahu, kako bi efekat bio što trajniji. Nakon toga, uzmite veliku kozmetičku četku i njome nanesite malo pudera u prahu preko T zone (čelo, nos, brada). Na kraju se našminkajte na uobičajen način.
Savet + Kako ukloniti višak?
Ukoliko ste naneli previše korektora na problematična mesta, popravite grešku tako što ćete na ta mesta staviti malo kreme za lice i potom je nežno utrljati. Višak tečnog ili pudera u prahu uklonite nežnim tapkanjem suhim sunđerčićem.

Foto: Ema Vitković
Foto: Ema Vitković

Foto: Ema vitković
Foto: Ema vitković

 

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com