fbpx

Želi sina da nauči običajima: Evo zašto je Novak Đoković došao u Srbiju

Prvi put u Beograd stigla je i mala Tara, koja je nedavno napunila dva meseca i kojoj su se bake i deke neizmerno obradovale.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sa suprugom Jelenom i naslednicima Stefanom i Tarom doputovao je u Beograd kako bi proslavio krsnu slavu Aranđelovdan. On će sa porodicom i prijateljima u utorak proslaviti sveca poput pravog domaćina, a u pripreme je uključena cela porodica.

– Novak je odavno isplanirao da nakon turneje po Americi, gde je učestvovao u nekoliko šou-programa i dobro zabavio tamošnju javnost, dođe sa porodicom u Beograd. Razlog je krsna slava Aranđelovdan koju Đokovići porodično slave. Novak će u utorak, kako to običaji nalažu, slavski kolač odneti u crkvu kako bi ga osveštao i tako sina Stefana uputio u slavske običaje. On je sada dovoljno veliki da razume sve što mu mama i tata objašnjavaju, a oni su mu već danima pričali kako izgleda odlazak u crkvu i šta se radi za slavu – kaže izvor blizak porodici Đoković i dodaje:

– Novaku su roditelji preneli ljubav prema veri, što on radi i kada su njegova deca u pitanju. Tara je još mala, ali Stefana je upoznao sa svim običajima. Novakova mama sprema kolač dok su u pripreme gozbe uključeni svi pomalo. Ove godine, posle dužeg vremena, porodica će biti na okupu jer su tu svi potomci Đokovića, uključujući i unučiće. Tara je, naravno, trenutno, u centru pažnje jer je prvi put u Beogradu, zbog čega su svi Novakovi i Jelenini prijatelji pohrlili da je vide.

U međuvremenu, Novak i Jelena će u Beogradu spojiti lepo i korisno, pa će pored uživanja sa porodicom i prijateljima održati i nekoliko poslovnih sastanaka. Đokovići se trude da unapred isplaniraju svaki trenutak proveden u Srbiji kako bi završili sve obaveze i uspeli da se vide sa prijatljima sa kojima nemaju tako često priliku da se druže.

Da se u domovini osećaju prijatno govori činjenica da su Đokovići odmah po dolasku u Beograd opušteno prošetali jednim tržnim centrom, gde su večerali u restoranu. Potpuna euforija nastala je među građanima kada su videli Jelenu, Novaka i Stefana kako opušteno hodaju među prolaznicima.

Oni će se ubrzo nakon što proslave Aranđelovdan vratiti u Monte Karlo, gde ih čekaju nove obaveze, a Novaka i treninzi, prenosi “Blic”.

– On i dok je u Srbiji neće pauzirati sa treninzima. Obožava da vozi bicikl pored Dunava i nije mu teško da ustaje u bilo koje vreme kada nema puno prolaznika da u tome uživa, a ujedno i trenira. Svakako će iskoristiti priliku da ode na kontrolu kod doktora zbog lakta koji mu je povređen – kaže  izvor.

Đokovići će narednih dana uživati skupa.

– U domu Srđana i Dijane ovih dana je veselo jer su svi na okupu, a u šalama naravno prednjači Novak. Tu su i Marko i Đorđe, pa je kuća puna po čitav dan. Ovo su momenti koji Novaku pune baterije i daju snagu i energiju da bude još bolji. Kao svaki otac, potpuno je raznežen ćerkicom, dok Stefana vodi svuda sa sobom.

Izvor: story.rs/blic.rs
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.