fbpx
spot_img

Željko Žele Jovanović: Kako postati srećan

Rano jutros je jedna žena vrisnula u kupatilu i taj vrisak bi zasigurno mogao da se iskoristi za potrebe snimanja nekog horor filma. Vrisak je izazvao njen suprug. Naime, on je sedeo na wc šolji i grickao je sapun, poput čokoladice. U drugoj ruci držao je litarski šampon od breze. Kada se žena pribrala, upitala je svog supruga šta to, pobogu, radi a on je smirenim glasom indijanskog poglavice rekao da vrši čišćenje iznutra i da uklanja tvrdokorne naslage negativne energije. Još je i dodao da će mu za to ipak trebati sredstvo za uklanjanje kamenca.
Žena, zabrinuta za psihičko stanje svog supruga, stavila je pod ključ sve deterdžente koje je u tom trenutku imala u kući.
Kanije popodne, zatekla je svog supruga kako u dvorištu sedi u mravinjak dok čita knjigu iz popularne psihologije. Nije želela da ga prekida u tome. U njemu se videla odlučnost da postane srećan.

Željko Žele Jovanović

Foto: Marko Marković
Željko Žele Jovanović
Željko Žele Jovanović
Rođen 22. juna 1989. u Kragujevcu u radničkoj porodici. Piše satirične i socijalne pesme i priče, pesme za decu i aforizme. Veruje i bori se za ravnopravnost i slobodu.