fbpx
spot_img

Žeton

Foto: www.uncommongoods.com
Foto: www.uncommongoods.com

Postoji nešto što se ne može kupiti, kao i kupljeno što se ne može prodati.
Z. Todorović

Pitla me je šta želim da mi pokloni za rođendan. Dugo, ali baš dugo sam razmišljao, toliko dugo za nju, da me je posle par trenutaka prekinula u toku misli. I odgovorila. Žeton. Ručno napravljen, od najlepših želja stvoren. Nekupljiv, neprodajan, neponovljiv. Najlepši poklon. Poklon nad svim poklonima. Bezrezervno i potpuno davanje u bilo kom trenu.

E, verujem da sada, u ovom momentu, većina vas koja čita ovaj tekst želi da zna o čemu se radi. Delimično ću odgovoriti na znatiželju, ali delimično. Onaj drugi deo uvek će ostati kod vas, za nekog drugog, deo one osobe čiji žeton bude bio i deo vas, osobe koja taj žeton bude poklonila ili dobila.

I, svako se nešto snebiva i usteže da otvoreno kaže u nekom trenutku intimno – emotivnoj osobi šta u nekom trenutku zaista želi. Te da li će odogovoriti pozitivno, kako će reagovati, da li će ispuniti želju…Ma hiljadu pitanja i odgovora potencijalnih…a dok se sve to izanalizira – prođe želja!

Zato je poklon žeton sjajna stvar. Pokloniš i kažeš: „U trenu kada mi daš taj žeton natrag, tvoja će želja biti ispunjena. Bez razmisljanja, neopozivo“. Samo pazite, ne opuštajte se previše i ne darujte previše žetona prilikom prigodnih prilika. Iznedali biste se koliko toga treba uraditi bez previše razmišljanja, za svoju dragu osobu.

P.S. I verujte, ipak se ne može kupiti, bar ne novcem.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.