fbpx
spot_img

„Žikina Šarenica“ u Baru

Turistička organizacija Bar juče je na čelu sa v.d. direktoricom Sanjom Mitrović i saradnicima ugostila ekipu popularnue emisije „Žikina šarenica“, na čelu sa popularnim Živoradom Žikom Nikolićem.

A sve sa populisanjem turističke ponude Bara.

O Baru, gradu na dvije obale, Skadarskog jezera i Jadranskog mora, 280 sunčanih dana u godini, Barskoj kuhinji, narodnim nošnjama i običajima, o humanim ženama Bara koje kuvaju za ugrožene i same, Staroj maslini – staroj 2240 godina, kulturno – umjetničkim društvima,Starom gradu Baru i ostalim znamenitostima u tročasovnom emitovanju uživo iz Bara Žika je na veoma zanimljiv i sebi svojstven način prezentovao grad Bar i njegove stanovnike.

Sa posebnim osvrtom na kulturno i istorijsko nasleđe Bara.

 

U prelijepom nedeljnom danu pored Barana u emisiji su uživali mnogobrojni turisti koji i ako nije počela turistička sezona polako pune plaže na našoj obali.

 

Labud N. Lončar

Labud Lončar
Labud Lončar
Labud N. Lončar, rođen je 1964.god. u Ivangradu, današnje Berane. Pjesnik, prozni pisac i kolumnista. Bavi se pisanjem poezije i proze. Organizator mnogih kulturnih manifestacija i promocija. Osnivač i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara. Član je Udruženja književnika Srbije i međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara, kao i mnogih drugih Udruženja književnika putem društvenih mreža. Zastupljen je u tridesetak domaćih i stranih antologija i zbornika. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Pjesme su mu prevedene na engleski, francuski, njemački, poljski, ruski, rusinski, makedonski I bugarski jezik. Objavio je pet knjiga poezije: „Rođenje suze“, „Ostavljanja“, „Na poleđini sna“, „Ako prećutim pjesmu“I “Sidro noći” kao i knjigu kratkih priča „Svako ostavi neki trag“. Osnivač je i urednik časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“, kao i časopisa za haiku „Nekazano“ ujedno je i osnivač i glavni urednik portala za kulturu iumjetnost „Nekazano“. Osnivač je Festivala ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“. Živi i stvara u Baru