fbpx
spot_img

Zlato i bronza za Srbiju na Svetskom kupu u streljaštvu u Kairu

Četvrtog dana održavanja Svetskog kupa u streljaštvu u Kairu, srpski strelci su svojim fantastičnim nastupima uspeli da obezbede Srbiji dve medalje na ovom takmičenju. Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem.

S druge strane, mešovitom paru u gađanju puškom, Teodori Vukojević i Milutinu Stefanoviću, pripala je bronza. To je njihova prva zajednička medalja na velikim takmičenjima.

 

Zorana Arunović/ Foto: OKS

Nastupi naših strelaca

Višestruki evropski prvaci, Zorana Arunović i Damir Mikec, najpre su uspešno savladali svoje protivnike u dve kvalifikacione faze Svetskog kupa u Kairu. Potom su danas, u borbi za zlato, ostvarili pobedu protiv turskog para, Jasemin Jilmaz i Ismail Keleš, ubedljivim rezultatom 17:9.

Mešoviti par u gađanju vazdušnom puškom, Teodora Vukojević i Milutin Stefanović, svojim sjajnim nastupom došli su do bronzane medalje. Nakon  uspešno završene kvalifikacione faze takmičenja, ovaj par zauzeo je drugo mesto u polufinalnoj grupi. Oni su se našli odmah iza Norvežana, Žanet Duestad i Jona Hega, koji su u borbi za zlato pobedili Italijane, Sofiju Čekarelo i Danila Solaca.

Svetski kup u streljaštvu održava se u periodu od 26. februara do 8. marta u Kairu u Egiptu. Ovaj događaj okupio je 504 sportista iz ukupno 60 zemalja sveta. Srbija ima osmoro predstavnika na ovom takmičenju Svetske streljačke federacije (ISSF), koji nastupaju u različitim disciplinama. Petoro predstavnika Srbije učesnici su Olimpijskog programa „Pariz 2024“.

Petoro predstavnika Srbije na Svetskom kupu u Kairu, Andrea Arsović, Zorana Arunović, Damir Mikec, Milenko Sebić i Milutin Stefanović, učesnici su Olimpijskog programa „Pariz 2024“.

Pored takmičara koji su deo Olimpijskog programa „Pariz 2024“, Srbiju na Svetskom kupu u Kairu predstavlja još troje sportista:

Lazar Kovačević – vazdušna puška 10m, puška-trostav 50m, vazdušna puška mešoviti tim 10m;

Sanja Vukašinović – vazdušna puška 10m, puška-trostav 50m i

Teodora Vukojević – vazdušna puška 10m, puška-trostav 50m i vazdušna puška mešoviti tim 10m.

Sutra su na Svetskom kupu u Kairu na programu nastupi trojice naših strelaca – Milenka Sebića, Milutina Stefanovića i Lazara Kovačevića. Njih očekuju kvalifikacije u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

Bonus video: Himna sportista i navijača – Ti svoj put znaš!

Izvor: OKS

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.