fbpx
spot_img

Zurabi Datunašvili: Biti najbolji sportista u zemlji šampiona za mene je velika čast

U nedelju, 26. decembra 2022. godine, po 29. put za redom, Olimpijski komitet Srbije proglasio je dobitnike prestižnih priznanja za 2022. godinu na svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Titulu najuspešnijeg sportiste Srbije za 2022. godinu poneo je rvač ZURABI DATUNAŠVILI.

Zurabi Datunašvili je za samo tri godine u Srbiji ostvario neverovatne rezultate, osvojio srca navijača i našem rvanju dao novu dimenziju. U septembru Zurabi je odbranio titulu prvaka sveta u grčko-rimskom stilu. Pred beogradskom publikom pobedio je sve rivale u kategoriji do 87 kilograma i u finalu savladao Alija Alivijeviča Bisultanova iz Danske.

Rođen je u Gruziji, za Srbiju se bori od 2020. godine. Do danas je osvojio 5 medalja na najvećim takmičenjima – bronzu na Svetskom kupu u Beogradu (2020), zlato na Prvenstvu Evrope u Varšavi (2021), bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju (2021) i dva zlata na Svetskim prvenstvima u Oslu (2021) i Beogradu (2022).

Rezultati koje je postigao, uspesi koje je ostvario Zurabi Datunašvili obradovali su sve u našoj zemlji. Njegova posvećenost rvanju i težnja ka savršenoj pripremljenosti su neverovatni.

Trofej za najuspešnijeg sportistu Srbije u 2022. godini Zurabiju Datunašviliju uručio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković.

Zurabi Datunašvili i Božidar Maljković

 „Ovo je veliki dan za mene, najbolji u mom životu, ja sam mnogo srećan. Hoću da se zahvalim svima na podršci. Biti najbolji sportista u zemlji šampiona kao što su Novak Đoković, vaterpolisti, košarkaši, za mene je velika čast. Volim Srbiju, volim Beograd, to je moja druga kuća. Boriću se još jače za Srbiju u budućnosti!“, istakao je najuspešniji sportista Srbije u 2022. godini, rvač Zurabi Datunašvili.

Izvor: oks.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.