fbpx
spot_img

ЧЕТИРИ АСА КРАГУЈЕВЦА – Награђене сатире и карикатуре

ЧЕТИРИ АСА КРАГУЈЕВЦА – Награђене сатире и карикатуре

 Испунила се давнашња жеља Аце Крње, после шест година од идеје, на годишњицу његове смрти, изашла је књига „ЧЕТИРИ АСА – Награћене сатире и карикатуре”. Промоција издања „Јавност д.о.о.” награћених радова четворо величанствених, у прошли четвртак 08. фебруара, је сведочанство о урбаним легендама у храму књиге, читалишту Народне библиотеке Вук Караџић, не у градској кафани Србија, уз вотку и дим цигарете како би Аца сигурно одабрао.  Присутни све кандитати за следећу књигу о  крагујевачким асовима неки са, неко без супругe, неке без супруга, али сви љубитељи уметности: карикатуре, афоризама, сатире, слободе изражавања и штампе .

 Јунаци књиге афористичар Радослав Раша Папеш, карикатуриста, публициста и илустратор Милета Мића Милорадовић, афористичар сатиричар и публициста Драган Рајчић, јавили су се на прозивку и представили својим бисерима. Изложба дигиталних копија карикатура на зиду библиотеке уз сећања модератора Зорна Мишића и уредника Недељних новина Крагујевачких Мирослава Јовановића  подсетила је све присутне: на голмана који није смео да се баци на леву страну, леворуког караикатуристу, графичког дизајнера, спортског уредника, карикатуристу, публицисту радио водитеља култне радио музичке панораме „На крају града једно поље” и да га не наљутим а да не нагласим титулу културе коју не додељују институције просвете, „боема” Александра Димитријевића Крње.

 Радове су југословенска, српска и наравно крагујевачка публика већ видели, читали преставља најбоље и најуспешније радове ове четворице аутора који су већ објављивани у Светлости, Кг Новинама, Крагујевачким, у иностранству и обилно награћивани: књижевним наградама,  на фестивалима хумора и сатире, новинској сатири, побећивали на шабачкој Чивијади, добијали повеље у иностранству у задњих четврт столећа.

 Милош Пантић промовише књигу „Четири аса“

 

Мирослав Јовановић, уредник издања

Раша Папеш

           Мића Милорадовић

Драган Рајчић

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.