fbpx
spot_img

Школа родитељства у Баточини

кспертска помоћ стручњака у школама

 

У дому здравља Баточина прошле недеље отворена је „Роса школа родитељства“ у којој ће будући родитељи у овом граду имати прилику да добију стручне савете и подршку током трудноће и првих година одрастања детета. Подршку родитељима пружаће педијатри, гинеколози, стоматолози и патронажне сестре, а будући родитељи имају прилику да добију проверене савете о трудноћи, исхрани и физичкој активности трудница, порођају и нези бебе, али и да добију одговоре на сва питања и недоумице.

„Поносни смо што у сарадњи са Роса водом  подржавамо родитеље у Баточини у најрањивијем периоду родитељства. Мрежа постојећих школа је сада значајно проширена и радује нас што ћемо и ове године кроз експертску помоћ стручњака у школама додатно подржати родитељство на системском нивоу“, изјавила је др Весна Књегињић помоћник министра здравља Сектора за јавно здравље и програмску и здравствену заштиту

„Роса школе родитељства“ налазе се у комплетно реновираним и опремљеним просторијама у домовима здравља. Кроз предавања и вежбе будући родитељи имају прилику да добију проверене савете о трудноћи, исхрани и физичкој активности трудница, порођају и нези бебе, али и да добију одговоре на сва питања и недоумице.

Роса вода традиционално помаже бебама и родитељима, а оснивање школа родитељства уследило је након успостављања три банке хуманог млека у Београду, Новом Саду и Крагујевцу.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.