fbpx
spot_img

Београдска „Галерија матице исељеника и Срба у региону „- Мими значајно признање

У београдској „Галерији Матице исељеника и Срба у региону,” током септембра први пут је Србија као чланица Међународне акварел асоцијације била организатор „Прве националне изложбе акварела”. Тема конкурса је била „Та дивна Србија 2020“. Учесницима је додељено шест равноправнох награда.  Наша суграђанка, позната акварелисткиња Јасмина Васиљевић Мима са акварелом „Смиљевац“ је једна од награђених сликарки. Награде је доделио трочлани жири из: Канаде, Бангладеша и Јапана.

Лидер Тима за Србију је била сликарка из Мајданпека Татјана Карабашевић. На конкурсу је учествовао 46 уметника, са строго прописаним критеријума: материјала, технике и величина рада за конкурс.

С обзиром да се ближи јубилеј 40. година како се бавим сликарством, првенствено акварелом и цртежом, ову награду сматрам веома значајном.  Овом наградом имам ту част да се нађем међу врхунским српским акварелистима, а наш рад је ценио неутралан мрђународни жири, који награди даје посебан значај, рекла је за „ПОКАЗИВАЧ” уметница Јасмина Васиљевић Мима.

Мима је испунила сликарски завет да буде препознатљива по једној слици, акварел „Смиљевац”, портрет девојке у заборављеној традиционалној српској ношњи, обасјао је успешну каријеру богату наградам и признањима.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.