fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Brezina voda i njena korist po zdravlje

Brezina voda, blago slatki napitak, veoma je bogata vitaminima, mineralima, aminokiselinama i proteinima. To je čini prirodnom elektrolitskom tečnošću, odličnom za korišćenje po vrućinama, nakon napornog rada ili intenzivnog treninga kada se obilnije znojimo i na taj način gubimo minerale koje je neophodno nadohnaditi unošenjem spolja. 

Godi jetri i bubrezima

I još, što takodje nije zanemarljivo, prirodni saponin koji brezina voda sadrži povoljno deluje na holesterol. Unošenje saponina ishranom sprečava resorpciju holesterola i podstiče njegovo izlučivanje, utvrdili su istraživači.

Istraživanja su takodje pokazala da zahvaljujući tim osobinamabrezina voda istovremeno pomaže i jetri da lakše obavlja svoj posao.

Dobra za zglobove i zube

Redovna  konzumacija brezine vode može da pomogne da se spreči nagomilavanja kristala ureičke kiseline u zglobovima, što doprinosi da se ublaže bol i otok koji oni mogu da izazovu, tako da je preporučljiva u slučajevima artritisa i osteoartritisa.

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.
WordPress PopUp Plugin