fbpx
spot_img

Video-igra, od uživanja do proizvoda koji se kupuje u svetu

Kada su poželeli da sami kreiraju video-igru, tri tinejdžera iz Šapca išla su još u srednju školu i nisu ništa znala o programiranju i animaciji. Danas se njihov „Tropical Escape“ nalazi na poznatijoj platformi, takozvanom „Stimu“, a kupuju ga i igraju ljudi iz celog sveta.

Foto: Pixabay

Na izolovanom tropskom arhipelagu, smenjuju se vodopadi, koralni grebeni i egzotične životinje. Cilj je da igrač pronađe preživele i zajedno sa njima napusti ostrvo.

 

„Glavna misija u našoj igrici Tropical Escape je da sam igrač ili karakter pobegne sa napuštenog ostrva. On kroz razne misije i razne zadatke, pokušava da nađe način da pobegne, i kroz taj postupak prolazi kroz razne avanture“, objašnjava student Uroš Dragojević.

 

U „Startit centru“, Uroš Dragojević i Stefan Stanković koji studiraju u svom gradu i dalje se svakodnevno druže, dok je Nikola Lacković često odsutan zbog obaveza na fakultetu u Zrenjaninu.

 

Programiranje i animaciju, učili su uz pomoć interneta i profesora i radili po 10 sati dnevno. I pored početničkih grešaka, od svog cilja, nisu odustajali.

 

„Sam proces je trajao veoma dugo, negde oko dve godine, tako da mislim da, uz dovoljno truda, napora i volje, možete da napravite video-igru i da jednostavno uživate u tom poslu koji radite“, istakao je Stefan Stanković.

 

Video-igru koju su kreirali Šapčani, do sada je kupilo više od 800 ljudi.

 

„Za sada smo zaradili oko 2.500 dolara, radeći samo ono što volimo“, precizirao je Stefan.

 

„Naša želja je da motivišemo ostale ljude, da se bave programiranjem i da ne odustaju pred bilo kakvim preprekama“, poručio je Uroš.

 

Novac koji su do sada zaradili uložili su u opremu, a iskustvo koje su stekli u planiranje novih projekata.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.