fbpx
spot_img

3. Festival dječjeg stripa EKOLOGIJA, Gunja 2018.

 U prostorijama Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja, 27. i 28. 4. 2018., održan je međunarodni, 3. Festival dječjeg stripa EKOLOGIJA, Gunja 2018., dvodnevna manifestacija namijenjena dječjem stripu. Na mjesec dana unaprijed raspisani strip-natječaj s ekološkim temama, radove su poslala djeca iz 93 osnovne škole i ustanove Hrvatske i regije. U školi u Gunji postavljena je velika izložba stripova s natječaja, iz koje su crtači gosti festivala odabrali 37 radova (1-9 razred). Gran prix festivala za najbolji strip osvojio je Mate Borbaš, učenik 8. razreda Osnovne škole Miroslava Krleže iz Čepina. Mate je nagrađen paketom knjiga udruga Stripforum i StripOs. Autori izabranih radova, zajedno s mentorima, dobiti će poštom do kraja školske godine, kao nagradu, tiskanu knjigu eko-bontona u stripu. Svim učesnicima poslati ćemo na e-adrese škola zahvalnice za sudjelovanje.

Tijekom dvodnevnog druženja, u školi su organizirane radionice crtanja stripa (2 x 3 sata), koje su vodili strip-crtači: Nenad Barinić, Simon Vučković i Mikica Ivanović. Sudjelovala su djeca iz Gunje, Komletinaca i Brčkog.

Od lipnja do rujna 2018., u sklopu akcije Ekološki dan, izabrane stripove iz Gunje izložiti ćemo u više mjesta RH. S željom da ljepotom dječjeg kreativnog truda kroz likovnu formu stripa, mi stariji promislimo o poštivanju prirode.

Organizatori: Udruga ljubitelja stripova StripOs, Osijek i Osnovna škola “Antun i Stjepan Radić” Gunja. Manifestacija je održana uz potporu: Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Agro-Kovačević.

Pokrovitelj manifestacije: Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Radove su žirirali: N. Barinić, I. Sitar, M. Ivanović, S. Vučković, V. Vesović, M. Tomas i D. Kuzman. Stripovi će biti objavljeni u jednom od narednih brojeva Magazina Stripos.

Izvještaj i popis nagrađenih autora strip-natječaja s 3. Festivala dječjeg stripa EKOLOGIJA, Gunja 2018., na kojem su sudjelovala djeca iz 93 škole i ustanove Hrvatske i regije na stranici
stripos.hr/portfolio/3-festival-djecjeg-stripa-ekologija/

 Press: StripOs

Prethodni tekstVic dana: Hardver
Sledeći tekstDnevna doza aforizma
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.