fbpx
spot_img

Novogodišnji paketići za decu iz hraniteljskih porodica u Kragujevcu

Prošle godine smo usrećili mališane iz hraniteljskih porodica u Beogradu, a ove godine u Kragujevcu gde smo doneli divne poklone za još veći broj dece.

Lep natpis na belom papiru, koji su deca napravila i okačila, zajedno sa crtežima sa slovima NDF u velikom crvenom srcu, u jednu od soba u Centru za porodični smeštaj i usvojenje iz Kragujevca – Ako imate prijatelje, vi ste bogat čovek! Vi ste naši drugari i hvala vam na tome!

Mališani su nas pozvali u goste, da se družimo i provedemo jedan dan zajedno, što smo sa oduševljenjem prihvatili. Ipak, ne možete ići među decu praznih ruku, zar ne? Brzo smo se organizovali i prikupili novogodišnje paketiće, pune poklona, igračaka, slatkiša, svega što mališani vole i što im nedostaje. Kad smo stigli sa tim ukrašenim kutijama, deca su bila oduševljena. Ali, pomalo i iznenađena. Pitala su nas da li je to za njih. Baš sve? Kad su dobili potvrdan odgovor, krenuli su osmesi i zagrljaji. Snažni i nežni u isto vreme. Tihi glasovi koji su izgovarali „hvala“ promicali su se između njihovih zubića.

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

U ovoj divnoj akciji mnogo nam je pomogla kompanija C&A, koja je omogućila poklone za 157 mališana uzrasta od 3 do 10 godina. Pre nego što smo došli, pozvali smo dva Deda Mraza i pripremili dvočasovnu animaciju. Zaista, druženje u Osnovnoj školi „Stanislav Sremčević“ je bilo jako lepo, puno emocija. Nema ništa lepše nego kada usrećite decu, svi smo se posle složili.

Maja Jovanović, projekt menadžer Fondacije Novak Đoković, izjavila je ovom prilikom da Fondacija  drugu godinu za redom nastavlja saradnju sa Centrom za porodični smeštaj i usvojenje.

Prošle godine smo usrećili mališane iz hraniteljskih porodica u Beogradu, a ove godine u Kragujevcu, gde smo doneli divne poklone za još veći broj dece. Najmlađima koji žive u hraniteljskim porodicama, kao i hraniteljima, potrebna je puna podrška i Centar posebnu pažnju posvećuje njihovim potrebama i potencijalima. Biti hranitelj je divna i plemenita stvar i mi se zahvaljujemo svih ljudima koji preuzmu brigu o deci i ispune ih ljubavlju i pažnjom. Fondacija finansira projekat „Podrška porodicama u riziku“, koji služi da ojača porodicu i izbegne izmeštanje dece, kao i programe urgentnog hraniteljstva. Današnjom dodelom paketića želeli smo da i jednima i drugima ulepšamo novogodišnje praznike i da sa pozitivnim emocijama započnu Novu 2015. godinu – istakla je je Jovanovićeva.

U kompaniji C&A kažu da je socijalna odgovornost važan i neizostavan deo njihove poslovne folozofije, a da je osnovni cilj stvaranje ili poboljšanje uslova života i školovanja dece.

U okviru našeg projekta C&A Initiative for Social Development podržavamo i finansiramo brojne projekte u velikom broju zemalja naših dobavljača, kao i na lokalnim tržištima gde imamo svoje poslovnice. Posebno nas raduje što ćemo zahvaljujući ovoj akciji dodele novogodišnjih paketića Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, izmamiti osmeh na licima mališana iz hraniteljskih porodica – rekli su u kompaniji C&A.

kragujevac-novogodisnji-paketici-2

Realizacija zaštite dece bez roditeljskog staranja vezana je sa mnogo izazova, zbog čega niti želimo, niti možemo sami. Novak Đoković Fondacija je jedan od naših partnera. Kao društveno odgovorno udruženje prepoznali ste našu viziju i pomažete da realizujemo našu misiju, zbog čega se zahvaljujemo u ime svih 500 dece i 400 hraniteljskih porodica kojima aktuelno pružamo podršku. Želimo vam da u svom radu beležite samo uspehe, i nadamo se da ćemo i u vremenu koje dolazi nastaviti saradnju – podvukao je Slaviša Sorak, direktor Centra za porodišni smeštaj i usvojenje Kragujevac.

present-pile

Pored kompanije C&A, akciju dodele novogodišnjih paketića, podržali su i prijatelji Fondacije: City Express, Soko Štark, Lavirint, JRJ- Moj izdavač, Grafik centar, Čigra – Studio za animaciju dece.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.