fbpx
spot_img

Slobino zanimljivo ćoše: Majstori košarke

Lopta u košu
foto:tvsa.ba

Da li se sećate onog košarkaša koji je izvodio slobodna bacanja onako iz „Donje putanje“ vrlo neobično kao niko do tada i do sada… Zove se Farčić (starije generacije ga se sećaju), igrao je u Partizanu i krasila ga ta karakterističnost u odnosu na sve ostale igrače. Čujem da sada živi na nekoj planini na čistom vazduhu.

Još jedan sportista ostao je takođe karakterističan… Naime isto je igrao u Partizanu i sećaju ga se i mlađe generacije… Zvao se Dalipagić-Praja… Njegova zakucavanja do dana današnjeg nisu prevaziđena. Jedini AS koji je zakucavao a da se nije rukama hvatao za obruč i svom snagom držao  kao ovi danas… /ako se ne uhvate za obruč, tresnuće o parket/… Praja je to radio umetnički, samo se mrežica tresla a opet bilo je efektno… Onako sa dve ruke.

Da se ne bi zvezdaši naljutili, kao određeni „balans“ u celoj priči drži Duci Simonović, nekada vrhunski košarkaš crveno-belih koji je izvodio zakucavanja onako loptom „Iza glave“ na efektan način, tako da zaslužuje zapaženo mesto među ovim velikanima sporta. 

Nadam se da će ove zanimljivosti, vratiti sećanje svima onima koji su već pomalo zaboravili, a mlađi naraštaji da vide kako su to nekad radili majstori košarke.

Slobodan Osmokrović
Slobodan Osmokrović
Slobodan Osmokrović rođen 21.9.1963 g. u Inđiji, ekonomski tehničar. Živim u vremenu kome ne pripadam.